ABD’nin Bursa’sı olarak bilinen Michigan Eyaleti’nden Bursalı iş insanlarına yatırım daveti geldi. ABD Detroit Türkiye Fahri Konsolosu ve Türk Kaynak Merkezi Başkanı Nurten Ural, Detroit ve Michigan’ın Bursa’ya çok benzediğini ifade ederek, "Detroit ile Bursa’yı kardeş şehir yapmak istiyoruz" dedi.BURSA (İGFA)- Bursa Sanayici ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) tarafından düzenlenen “İşinizi Michigan Üzerinden ABD’de Nasıl Büyütürsünüz?” konulu çevrim içi toplantı düzenlendi. Süheyl
Baybalı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Türk Kaynak Merkezi Başkanı ve Türkiye’nin Detroit Fahri Konsolosu Nurten Ural, “Otomotiv, turizm ve tarım ağırlıklı bir eyalet Michigan. Bursa gibi yemyeşil bir eyalet. 10 binden fazla gölü olan bir eyalet. Detroit ile Bursa’yı kardeş şehir yapmak istiyoruz” dedi.

Pandemi nedeniyle gerçekleştirilemeyen Detroit Otomotiv Fuarı da bu yıl eylülde gerçekleştirileceğini de söyleyen Ural, Türk Kaynak Merkezi Türkiye ile ABD arasında işbirliği için 2012’de kurulmuş kar amacı gütmeyen bir örgüttür” dedi.

Michigan Yatırım Kurumu Avrupa Yatırım Direktörü Vlatko Tomic-Bobas da, 33 limana sahip 10 milyon nüfuslu eyaletin ABD otomobil üretiminin yüzde 20’sini gerçekleştirdiğini dile getirdi. Tomic-Bobas, “Tek bir eyalette 22 OEM bulunuyor. 2200 küresel tedarikçi ve 200 elektrikli araç tedarikçisi Michigan’da. 1460 yabancı şirket var ve 11.3 milyar dolarlık yatırım söz konusu” diyerek eyaletin otomotiv ağırlıklı ekonomik yapısı hakkında bilgiler verdi.

Detroit Regional Partnership Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Maureen Donohue Krauss ise, Michigan Eyaleti’nin kalbi olan Detroit’e ilişkin detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Krauss, Michigan’ın taze su kaynağı açısından da önemli bir eyalet olduğunu ifade ederek, “Dünya’da ikinci sıradadır. Detroit, ayrıca gerçek iyi mühendislerin bulunduğu bir yerdir” dedi. Detroit Trading Company Başkan Yardımcısı ve Baş Hukuk Müşaviri Matthew Clayson ise, Michigan’da bir şirket kurulması durumda neler yapılması gerektiğini açıkladı. Toplantı katılımcıların sorularıyla sona erdi.