Kar ve tipide minibüste Aç ve susuz kalan hayvanlara, Aksaray’da kamu kurumları, belediye ekipleri başta olmak üzere tüm hayvanseverler, hareket geçti, canla başla, en ücra köşedeki aç susuz kalan canlara besleme yaptı.Ayşe ALP (AKSARAY OLAY HABER)- Aksaray’da  yoğun kar ve don sebebiyle  yaşanan zor günlerde  sokak hayvanları unutulmadı.Kamu Kurum ve Kuruluşlar,Aksaray Belediyesi ve hayvanseverler başta olmak üzere,vatandaşlarda, sokakta çaresiz kalan canlara yardıma koştu.

Şehrin en ücra köşesi, ilçe belde,kasaba ve köylerde,terkedilmiş, sokak hayvanlarını beslemek için harekete geçen ve rutin olarak günlerdir besleme yapan  kurum ve hayvanseverler,hasta olan hayvanları Aksaray Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi ve barınakta koruma altına alıyor. Aksaray Belediyesi tarafından yaz kış düzenli olarak yapılan, sokak hayvanlarını besleme çalışmaları, hayatı felç eden yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle iki katına çıkarıldı.

Aksaray Alay Komutanlığına bağlı jandarma ekipleri, sokak hayvanlarını yalnız bırakmadı.  Kışın zor şartlarda, sokak hayvanlarının beslenmesi ve korunması konusunda  verdikleri mesajda "Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarının korunması ve beslenmesi maksadıyla; Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü desteğiyle sorumluluk alanında yaşayan hayvanlar için doğaya balya samanı, buğday yemi ve kedi/köpek maması bırakılmıştır. Soğuk hava şartlarında sokak hayvanlarının korunması ve beslenmesi faaliyetimiz aralıksız devam edecektir" ifadeleri kullandı. 

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ SOKAK HAYVANLARINA UMUT OLDU 

Aksaray Emniyet Müdürlüğü, İlçelerde, hayvanseverlerle hareket ederken, şehir merkezinde, hayvanseverlerin ulaşamadığı yerlere ulaşarak,  soğuktan aç ve susuz kalan canları doyurdu.İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Geçtiğimiz Cumartesi günü başlayan ve  etkisini her gün artıran aşırı kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, sokakta yiyecek  bulamayan sokak hayvanlarını besleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Aksaray Tarım İl Müdürlüğü ”İlimizde başlayan yoğun kar yağışı sebebiyle yaban hayvanları ve sokak hayvanlarının aç kalmaması için İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğümüze ait ekiplerle birlikte doğaya ve belli noktalara yem ve mama bıraktık.Kar yağışı boyuncada bırakmaya da devam edeceğiz inşallah” şeklinde açıklama yaptı. 

Hayvanseverler Aksaray’da Sokak hayvanları aç kalmasın diye yoğun mesai harcıyor. Hayvanseverler Aksaray’da sokak hayvanları aç kalmasın diye yoğun mesai harcıyor. Hayvanseverler, zorlu kış şartlarına aldırmadan gece gündüz, sokak hayvanlarını beslemek için teyakkuza geçti.