Türkiye gündemine 1999 Büyük Marmara Depremi ile giren, Türkiye'nin ilk arama kurtarma sivil toplum kuruluşu olan AKUT, Birinci İnönü Zaferi’nin 101. yılı dolayısıyla Bilecik Bozüyük ekibi önderliğinde “Geleneksel Metristepe Zaferi ve Şehitleri Anma Yürüyüşü”nün 14.’sünü düzenleyecek.BİLECİK (İGFA) - AKUT'un Bilecik'in Bozüyük ilçesinde düzenleyeceği etkinlik 9 Ocak'ta gerçekleştirilecek. Birinci İnönü Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla gerçekleşecek "Geleneksel Metristepe Zaferi ve Şehitleri Anma Yürüyüşü" etkinlikleri kapsamında  yaklaşık 8 kilometre sürecek yürüyüşün, Gazi M. Kemal Atatürk’ün, İkinci İnönü Zaferi’nden sonra İsmet Paşa’yagönderdiği telgraftaki; “Siz orada yalnızca düşmanı değil, milletin makus talihini de yendiniz.” sözlerinin yazılı olduğu anıtın bulunduğu Metristepe Zirvesi’nde tamamlanacak. 

"HAKLI GURUR DUYUYORUZ"

Etkinliklerle ilgili açıklama yapan AKUT Bozüyük ekip lideri Muharrem Öz, ekip olarak bu kutlamaları ilk defa 2008 yılında düzenlediklerini anımsatarak, "O sene Birinci İnönü Zaferi’ni kutlamak ve aziz şehitlerimizi anmak amacıyla ‘Birinci İnönü Zaferi ve Şehitleri Anma Yürüyüşü’nü yaparak bir geleneği başlatmıştık. Yaklaşık 10 kişilik küçük bir ekiple başlayan bu yürüyüşe takip eden yıllarda ilgi arttı. Bölge ve çevre illerdeki halkın, sivil toplum kuruluşlarının ve amatör kulüplerin de katılımıyla, yüzlerce kişinin beklediği ve katıldığı bir anma etkinliğine dönüştü. Bundan haklı bir gurur duyuyoruz” diye konuştu.

9 Ocak 2022 günü saat 09.30'da AKUT Bozüyük Operasyon Merkezi’nden toplanma alanına doğru hareket edileceği ve yürüyüşün saat 10.00'da, Nanedere Yolu'ndan başlayacağı belirtildi. İki molası olan yürüyüş sonunda ulaşılacak zirvede önce çay, çorba ikramı sonrasında bayrak eşliğinde anıta hareket edilecek.