Kilis’te kışın gelmesiyle birlikte araç sahipleri kışlık bakımlarını yaptırmaya başladı. KİLİS (İGFA)- Kış aylarının kendini iyice hissettirmesiyle birlikte sürücüler yolda kalmamak için araç bakımını yaptırmak için tamircilerin yolunu tuttu. Araç bakımı yapan ustalar, kış bakımının özellikle yaptırılması gerektiğini vurgularken, “Küçük masraflardan kaçayım derken yolda kalmayın diye” uyarıda bulundu.

Bakımlarda yağ değişimi yapılırken, yağ filtrelerinin de mutlaka değişmesi gerektiğini belirten ustalar, “Değişmeyen filtrelerde kalan eski yağ motora konulan yeni yağı bozuyor. Bu da konulan yeni yağın işlevini gideriyor. Araçlarda yazın değişen polen filtrelerinin kışlık bakımlarda da değişmesi lazım. Bu filtreler yaz kış içeri giren havayı temizliyor” dedi.

Küçük Sanayi Sitesi’nde tamircilik yapan İbrahim Canarslan, “Araç sahipleri kışın yolda kalmak istemiyorlarsa kışlık bakımlarını mutlaka yaptırsınlar. Özellikle bugünlerde soğuk havalarda mutlaka motora antifiriz konulması gerekiyor. Kaçınılan küçük masraflar araçlarda büyük hasarlara ve maddî zararlara sebebiyet verebilir. Havaların soğumasıyla antifirizin araçlara mutlaka konulmalı” dedi.