İçişleri Bakanlığı, Salda Gölü çevresinde Atlı Jandarma Timi'nin devriyeye başladığını açıkladı.ANKARA (İGFA) - Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nü ve çevresini koruma çalışmalarına destek amacıyla Atlı Jandarma Timi devriye görevi yürütüyor.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Salda Gölü'nün sahip olduğu doğal güzelliklerinin, çevresindeki ormanlık alanların korunması ve yoğun ziyaretçi sayısından olumsuz etkilenmemesi için 2020'den beri yaz aylarında Atlı Jandarma Timi görev yapıyor.

Bu kapsamda bu yıl ki görevine başlayan Jandarma Genel Komutanlığı At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığında görevli tim, göl çevresindeki ormanlık alanlarda piknik yapanları ateş yakmamaları, çevre ve doğayla ilgili suç oluşturabilecek davranışlarda bulunmaları konusunda uyarıyor.

İçişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan habere göre Atlı Jandarma Timi'nin Doğanbaba ve Tabiat Parkı ormanlık alanları ile orman evi çevresinde 12 Ağustos'a kadar devriye görevi yürüteceği öğrenildi.