Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çeşitli programlara katılmak üzere gittiği Karabük'te Valilik ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Özer, okullarda maskesiz ilk günü değerlendirdi.KARABÜK (İGFA) - Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, uzun bir süreden sonra öğrenci ve öğretmenlerin bugün ilk kez maskesiz okula gittiğini söyledi.

Eğitim camiasının bugünü özlemle beklediğine işaret eden Özer, ilk kez 18 milyon öğrenci 1,2 milyon öğretmen ve diğer idari personelle okul binasında bulunduğu zaman maske kullanma zorunluluğunu ortadan kaldırdıklarını anımsatarak, "Öğrencilerimiz çok rahat bir şekilde okullarına gittiler, okullarında bir gün geçirdiler. Tabii öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için farklı bir deneyim oldu. Alışkanlıkları terk etmek kolay değil. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, uzun süredir bugünleri bekliyorlardı" dedi.

Özer, yeni eğitim-öğretim yılına yüz yüze devam etme kararlılığının bu noktalara gelinmesine katkı sağladığını vurgulayarak Millî Eğitim camiasını normalleştirmeden Türkiye'nin normalleşmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

Bu eğitim-öğretim yılını kesintisiz şekilde sağlık kurallarına uyarak devam ettirmenin gururunu taşıdıklarını dile getiren Özer, öğretmenlerden öğrencilere tüm eğitim camiasına katkılarından dolayı teşekkür etti. Maske zorunluluğunun ortadan kaldırılmasının ardından okullardaki hijyen kurallarına azami ölçüde dikkat edeceklerinin altını çizen Özer, yeni dönemin hayırlı olmasını diledi.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Karabük Valiliğinde düzenlenen eğitim değerlendirme toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, Karabük'te 2022 yılında devam eden 300 milyon TL'lik yatırım olduğunu, bugün 250 milyon TL'lik ilave bir yatırım bütçesini daha verdiklerini söyledi.