Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın 15 ilçesinde gerçekleştirdiği muhtar ve vatandaş ziyaretlerini sürdürüyor.HATAY İGFA- Hatay’ın tüm ilçelerindeki vatandaşlarla bir araya gelen HBB Başkanı Lütfü Savaş, Kırıkhan ilçesindeki birçok mahallede hemşehrileri ile fikir alışverişinde bulundu. Kırıkhan’ın Kangallı, Taşoluk, Karamağara ve Karaelmaslı mahalleleri sakinlerine bölgede yapılan hizmetler hakkında bilgi veren Savaş, pandemi sonrası her zaman olduğu gibi halkın yanında olmaya devam ettiklerini belirterek kırsal kalkınma projesi çerçevesinde çiftçiye verdikleri destekleri anlattı.

SAVAŞ: KÖYDEN KENTE GÖÇÜ AZALTMAYA ÇALIŞIYORUZ

Hatay’daki üretimi arttırmak ve köyden kente göçü önlemek amacıyla kırsal kalkınma projesini sürdürdüklerini ifade eden Başkan Savaş, köylülerin kendi topraklarından gelir elde etmesini sağlayarak, kente göçleri engellemeye çalıştıklarını söyledi. Gıda üretiminin önemine dikkat çeken Savaş, “Hatay’da ekilmedik toprak bırakmayacağız. Çiftçilerimizi her zaman desteklememiz lazım. Biz bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Çiftçimizi desteklemek için meyve, sebze, fide ve tohum dağıttık. Çiftçimize ucuz ve kaliteli gübre desteğinde bulunuyoruz. Şimdiye kadar 11 bin 800 aileye kırsalda destek verdik. Bu sayıyı 20 bine çıkarmayı amaçlıyoruz. Nerede ne ekilmesi gerekiyorsa onun üzerine çalışıyoruz” dedi.

GÜZELMANSUR: EXPO 2021’E HÜKÜMETTEN HİÇBİR DESTEK GELMEDİ

Başkan Savaş’a Kırıkhan ziyaretlerinde eşlik eden milletvekillerinden CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, turist sayısında Suriye’deki gelişmeler ve genel ekonomik şartlar nedeniyle büyük düşüşler olduğunu anlattı. Başkan Savaş’ın Hatay’a kazandırdığı, şehrin turizmine ve ekonomisine katkı sağlayacak olan EXPO 2021’e hükümet tarafından hiçbir destek gelmediğine dikkat çeken Güzelmansur, Hatay’daki ulaşım sorunlarına iktidarın çözüm üretmediğini vurgulayarak, “İlçeler arasındaki yolların yapımı Ulaştırma Bakanlığının görevidir. Lütfü Savaş Antakya Serinyol’dan Arsuz Madenli’ye kadar yol açıyor. Kim Hatay’a hizmet üretirse başımızın tacıdır” dedi.

ŞAHİN: İMKÂNSIZLIKLARA RAĞMEN İKTİDARIN YAPMASI GEREKENLERİ LÜTFÜ SAVAŞ YAPIYOR

CHP Hatay Millet Vekili Suzan Şahin de, Başkan Savaş’ın Hatay’a sağlanan kısıtlı imkanlara rağmen büyük hizmetler gerçekleştirdiğini kaydetti. Şahin, “Diğer büyükşehir belediyeleri gibi imkânlarımız geniş değil. Büyükşehir Belediye Başkanımız iktidardan destek almadan, şehrin kendi bütçesiyle hizmetler yapıyor. İmkânsızlıklara rağmen iktidarın yapması gerekenleri Lütfü Savaş yapıyor. Başkanımız sadece çiftçiye destekle sınırlı kalmıyor, ülkenin bekasını da düşünüyor” açıklamalarında bulundu.