Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eTwinning Kalite Etiketi Ödül Töreni Merinos AKKM Osmangazi Salonunda yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.BURSA (İGFA) - eTwinning Ödül Törenine, Bursa Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, e-Twinning Ulusal Destek Servisi Mesleki ve Pedagojik Gelişim Sorumlusu Dr. Hülya Bal, Bursa İl Millî Eğitim Müdür V. Mustafa Kahya, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları, şube müdürleri,  ilçe millî eğitim müdürleri ile eTwinning projesinden sorumlu ilçe milli eğitim şube müdürleri, etiket alan okulların müdürleri ve kalite etiketi alacak öğretmenler katıldı.

Programda konuşan Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, "e-Twinning İl Koordinatörümüz bizimle birlikte 43 ülkenin projede iş birliği yaptığını belirtti. Bu anlamda bayrağımızı en önde tutmak zorundayız. Bursa olarak bize yakışan budur" dedi.

Programı nedeniyle il dışında bulunan Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür törene gönderdiği video mesajda Bursa'daki e-Twinning çalışmalarının çok özel bir şekilde ilerlediğini aktarırken, 17 ilçedeki e-Twinning koordinatörlerinin farklı yaklaşımları öğrencilere aktarmak için canla başla mücadele ettiğini belirtti.

Bursa'nın e-Twinning kapsamında ilk üçte yer aldığını vurgulayan e-Twinning Ulusal Destek Servisi Mesleki ve Pedagojik Gelişim Sorumlusu Dr. Hülya Bal, "Bu başarı da öğretmen arkadaşlarımız sayesinde gerçekleşti. 2009 yılında 4 bin öğretmenle başlamış olduğumuz e-Twinning faaliyetine şu an 330 bin öğretmenimiz dahil oldu. Burada Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi Sertifikası alan bin 600 öğretmenimiz var" dedi.

Törende sunum yapan eTwinning İl Proje Koordinatörü Feride Başak Başar, 2020 yılında Bursa Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda 425 proje Ulusal Kalite Etiketi alırken, 2021 yılında ise 1567 projenin Ulusal Kalite Etiketi aldığını belirtti. 2020 yılında 200 proje Avrupa Kalite Etiketi alırken 2021 yılında ise 525 projenin Avrupa Kalite Etiketi alarak büyük bir başarıya imza attığını vurgulayan Başar, projeye destek olan tüm okulları kutlayarak ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

2020-2021 eğitim ve öğretim yılında yapılan eTwinning projeleri kalite etiketi başvuru sonuçlarına göre Bursa'da toplam 1056 öğretmenin uyguladığı 525 proje "Avrupa Kalite Etiketi" 1567 proje ise "Ulusal Kalite Etiketi" belgesi almaya hak kazandı. Törende, 2092 kalite etiketi alan 495 okula da, yapılan projelerin niteliğine göre Ulusal ya da Avrupa Kalite Etiketi Okul Tabelası takdim edildi. 

Okullar arasında Yıldırım Meslekti ve Teknik Anadolu Lisesi de yer aldı.