Bursa Kestane Şekeri için Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından verilen coğrafi işaret tescilinin ardından Bursa’da kestane şekeri üreten firmalarda uygunluk denetimleri yapıldı. BURSA (İGFA) - Bursa'da İlka Şekerleme’den yapılan denetimlere, Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğü, Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü yetkileri ile coğrafi işaret başvurusu yapan BTSO’dan Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur katıldı.

Türkiye’de Kestane şekerinin ağırlıklı olarak Bursa’da üretildiğini buradan Türkiye ve dünyaya yayıldığını söyleyen şirket sahibi Mümin Akgün, Bursa’da yaklaşık 40 firmanın kestane şekeri ürettiğini belirterek, BTSO’da, 27. Grup Gıda Komitesi’nin girişimleri ile Bursa kestane şekeri için Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan başvurunun olumlu sonuçlandığını hatırlattı.

Coğrafi işaret tescili alınırken Bursa kestane şekerindeki renk, koku, tat ve kalite birimleri titizlikle belirlendiğini ifade eden Akgün, "İşletmelerde yapılan üretimlerin bu kriterlere uygun olup olmadığı denetleniyor. Firmamız denetimlerden tam not aldı. Önümüzdeki süreçte Bursa kestane şekerinin Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’da da tescillenmesi için başlatılan girişimlerinde olumlu sonuçlanacağına inanıyoruz” diye konuştu.