Kısa adı BİSİAD olan Bilişim Sektörü İş Adamları ve Profesyonelleri Derneği, üç günlük yaşanacak enerji kesintileri ve kriz senaryoları hakkında Bursa sanayicilerini bilgilendirdi. BURSA (İGFA) -  BİSİAD Başkanı İdris Doğrul, IT yöneticileri ve kullanıcılarının Bursa'da yaşanacak ve 3günlük elektrik kısıtlarımaları kapsamında, yaşanabilecek başta veri kayıpları olmak üzere IT birimlerini, kullanıcılarını oluşabilecek kayıplar hakkında uyardı.

Doğrul, yazılı yaptığı açıklamada Organize Sanayi Bölgelerinde yaşanacak elektrik kısıtlamaları kapsamında üreticilerin, fabrikaların ve IT birimlerinin kriz senaryolarını ve alternatif çalışma programlarını hazırlamalarını ve kesinti süresince sistemlerini takip etmelerini önerdi.

Özellikle data centerlar ile çalışan firmaların veri akışlarındaki sorunlara karşı hazırlıklı olmaları ve başka platformlarda programları çalışabilir tutmalarının önemli olduğunu kaydeden Doğrul, "IT birimlerini diğer birimler ile tam koordinasyon kurması veri kayıplarını en aza indirecektir. Tüm birimlerin IT birimleri ile organize olmaları, elektrik kesintisi döneminde kaygıları azaltacak ve sistemlerinizin ne kadar sağlıklı olduğu bilgisini verecektir. Verilerinizi Yedeklerini almayı unutmayın, kontrol edin. Felaketi yaşamamak için gerekli olanları yerine getirelim. Eğer bir IT kriz programınız yoksa, vakit kaybetmeden oluşturmanızı öneririz" ifadelerine yer verdi.