Kocaeli İl Ticaret Müdürlüğü ve Çayırova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelindeki market ve satış noktalarında denetim gerçekleştirdi.KOCAELİ (İGFA) - Çayırovalı vatandaşların alışveriş yaparken karşılaşabilecekleri olumsuz durumları ortadan kaldırmak adına denetimlerini sıklaştıran Çayırova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, Kocaeli İl Ticaret Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerle birlikte market ve satış noktaları denetimi gerçekleştirdi.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, KTO ile iş birliği protokolü imzaladı Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, KTO ile iş birliği protokolü imzaladı

Kocaeli İl Ticaret Müdürlüğü yetkilileri ile Çayırova Zabıtası’nın gerçekleştirdiği denetimlerde, marketlerdeki kasa ve raf fiyat uyumu, sebze ve meyve künye tarihi, etiketsiz ürün denetimi, ürünlerin alış ve satış fiyatları arasındaki farklar, ruhsat kontrolü ve genel uyulması gereken kurallara yönelik denetimler yaptı.

GEREKLİ UYARILAR YAPILDI

Yapılan denetimler sonrasında kasa ve raf farkı, etiketsiz ürün vb. gibi tüketiciyi yanıltıcı sorunlar tespit edilen noktalarda, gerekli uyarılar yapılıp, tutanak tutuldu ve yasa çerçevesinde belirlenen cezai işlemler uygulandı. İl Ticaret Müdürlüğü ve Çayırova Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde yürütülen bu çalışmanın düzenli aralıklarla devam edeceğini ve Çayırovalı tüketicilerin olası olumsuz durumlara karşı korunacağını belirtti.