Bingöl İl Özel İdaresi toplantı salonunda konuşan TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, “2 bin 150 konteynerin altyapısı hazırlanıyor” dedi.BİNGÖL GÜNCEL TV (BİNGÖL İGFA) TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de basın mensuplarıyla bir araya gelerek, gündeme dair açıklamalarda bulundu.
2003 Bingöl depremi sonrası çok kısa sürede çok büyük çalışmalar yapıldığını hatırlatan Yılmaz, "Van'da, Elazığ'da, Malatya'da, Afyon'da, İzmir'de birçok ilimizde benzer çalışmalar yapıldığını biliyoruz. İnşallah bu büyük afetin yaraları da en kısa sürede sarılacaktır. Bingöl bu büyük afetten etkilenen ama can kaybı yaşamayan bir il oldu. 19 okulumuzda sorun tespit edildi" dedi. 

BİNGÖL'DE 10 OKUL İÇİN YIKIM KARARI ÇIKTI 

Bingöl'de hasar tespiti yapılan 10 okul için yıkım kararı çıktığını ve 9 okulda da performans değerlendirilmesi yapıldığını aktaran Yılmaz, “10 tane okulumuz yıkım kararıyla ayrıldı. 9 okulumuz da tahliye edildi. Bunların performans incelemeleri yapılıyor. Bingöl merkez ve Genç öğretmenevlerimiz de yine tahliye edildi. AFAD olası afette konteyner kentin kurulacağı 3 tane alan belirledi. Bir tanesi Şeyh Ahmet , 100 dönümlük bir yer. Buraya bin konteynerlik bir alan inşa edilecek. Altyapısı kurulacak ikincisi et süt kurulumuzun bahçesi var. Orada 700 konteynerlik. Orada da 45 dönümlük bir alanda 450 olmak üzere toplam 2 bin 150 konteynerin altyapısı hazırlanıyor. Ha bu konteynerler konmayacak. Altyapısı hazırlanacak. Yine bir afet olması halinde Muş ve Elazığ lojistik anlamda Diyarbakır ve Erzurum da arama kurtarma ekipleri anlamında Bingöl'le eşleştirilmiş durumda. 500 arkadaşımız profesyonel bir şekilde arama kurtarmada yetiştirilecek. Son 20 yılda yapı stoğumuzun yüzde 75’ini yenilemiş durumdayız” diye konuştu.