Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Adem, "Ekmeklik buğday ve arpaya gelen zamlar çiftçiyi de besicileri de tüketiciyi de mağdur edecek" dedi.Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)- Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Adem, yeni yılda yapılan yüksek zamlara tepki gösterdi.

Son olarak Toprak Mahsulleri Ofisi'nin ekmeklik buğdaya yüzde 23, arpa fiyatına da yüzde 24 zam yapıldığını duyurduğunu söyleyen Başkan Adem, "Yeni yılın ilk dakikalarında elektrik,
doğalgaz, benzin, motorin, LPG fiyatlarındaki artış zamların devam edeceğinin habercisiydi. Toprak Mahsulleri Ofisi, buğday ve arpaya zam yaptı. Ekmeklik buğday ve arpaya gelen zamlar çiftçiyi de besicileri de tüketiciyi de mağdur edecek. Besici ve yetiştiricilere 2 bin 50 TL’den satılan arpa fiyatı ocak ayı itibariyle 2 bin 550 TL’ye, un ve bulgur fabrikalarına 2 bin 625-2 bin 675 TL’den satılan ekmeklik buğday fiyatı ise 3 bin 225-3 bin 275 TL’ye çıkarıldı. Zamlar maliyet artışını, maliyet artışı da fiyat artışını getirecek. Maliyet artışları nedeniyle tüketiciler gıda ürünlerini daha yüksek fiyata alacak.

İktidar, üretim yerine ithalat, destek yerine zam politikasını tercih ediyor. Üretim yerine ithalat, destek yerine zam üretimi bitirme noktasına getirdi. Acil tedbirler alınmaz ise, yeni yıl hem üretici hem de tüketici açısından zor bir yıl olacak" ifadelerini kullandı.