Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın'daki toplu açılış töreni ve miting öncesi Söke Organize Sanayi Bölgesi’ndeki kağıt fabrikasının açılışına katıldı.D.Temel YURDAER (HÜRAYDIN GAZETESİ)- Bir dizi açılış ve ziyaretler için Aydın’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentte ilk olarak Söke OSB'ye ziyarette bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı AK Parti Aydın Genişletilmiş İl Danışma Meclisi’nde Aydınlıların ilgisinden kaldığı memnuniyeti dile getirdi. Erdoğan, “Aydın bizi bugün efelere yakışan bir muhabbetle bağrına bastı” diyerek Aydın halkına teşekkür etti.

Erdoğan “Aydın'ın adeta coşkun akan ırmaklara gibi yollara, balkonlara taşan o büyük sevdasına bugün yeniden şahit olduk. Tüm Aydın'a en kalbi teşekkürlerimi iletiyorum, tüm Aydınlı vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Biz bu şehri seviyoruz. Biz 81 vilayeti 84 milyon vatandaşıyla tüm Türkiye'yi seviyoruz. Rabbime bizlere bu güzel ülkeye hizmet etme şerefini bahşettiği için, tarihi şanlı zaferlerle dolu bu aziz millete hizmetkâr olma fırsatı verdiği için hamdediyorum" 

ADNAN MENDERES ESERİNİ AYDIN’A KAZANDIRDIK

Aydın'ın kalplerinde müstesna bir yeri olduğunu vurgulayan Erdoğan,"Toplantımızdan sonra açılışını yapacağımız Adnan Menderes Müzesi'yle inşallah onun ismini, mirasını gelecek nesillere aktaracak bir eseri daha Aydın'a kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız.  Yokluk ve yoksulluğun pençesinde kıvranan köylümüz ayağındaki çarığı ilk defa Menderes'le çıkardı. İmam Hatip okulları onun döneminde açıldı, Ezan-ı Muhammedi 18 yıl sonra onun zamanında okundu. Karşılaştığı onca zorluğa, engele
rağmen Türkiye'yi ekonomik olarak, siyasal, sosyal, diplomatik olarak çok ileri seviyelere taşımıştır. 10 yıl süren çalışkanlığı, halka yakınlığı ve hizmetiyle milletimizin gönlünde taht kurmuştur. Şehit edilmesinin üzerinden 60 sene geçmesine rağmen milletimiz Menderes'i unutmamıştır" dedi.

Erdoğan, "Teşkilatlarımız Adnan Menderes ve yol arkadaşlarına kurulan tuzakları çok iyi öğrenmesi lazım. 27 Mayıs'a giden yolun taşların kimler tarafından döşendiğini gençler, hanım kardeşlerimiz, ana kademe çok iyi bilmeliyiz" ifadelerini kullandı. 

'MİLLETİMİZİ SİNDİREBİLECEKLERİNİ SANIYORLAR'

CHP’nin milletin inanç değerlerini hedef alarak başarısızlığını örtmenin hesabını yaptığını ifade eden Erdoğan, “Bunların hepsi CHP'nin utanç verici iftiralarından ibaretti bugün olduğu gibi. Bu dönemde CHP'li siyasetçiler ve onlardan aşağı kalmayan basın yayın organları her gün iğrenç ithamlarla Menderes'i yıpratmaya çalışmıştır. Dönemin CHP Genel Başkanı kamu görevlileri üzerinden baskı kurarak devleti işlemez hale getirmiştir. Dünya değişti. Türkiye değişti, herşey değişti ama CHP'nin
siyaset tarzı hiç değişmedi. Bu bayat senaryo farklı oyuncular vasıtasıyla halen sahnelenmek isteniyor. CHP Genel Başkanı kamu kurumlarına mafyavari baskınlar düzenleyerek, kamu görevlerini alenen tehdit ederek devleti felç etmek istiyor. Milletimizi sindirebileceklerini sanıyorlar. Sağa sola sürekli saldırarak insanımızı rencide ederek, milletin inanç değerlerini hedef alarak, başarısızlıklarını örtmenin hesabını yapıyorlar. Milletimizin, ülkemizin, Türkiye'nin değiştiğini bir türlü hesap edemiyorlar” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, dindar gençlik yetiştireceklerini belirterek, “Ben dindar nesil dedikçe bu CHP çıldırıyor,kuduruyor. Öyle ki artık dilleri ile akılları arasındaki bağ tamamen kopmuş durumda. CHP elektriği bedava vermekten bahsediyor, Halep oradaysa arşın burada, Aydınlı kardeşlerime verin. Popülizm yapıp tutamayacakları sözleri vererek iktidar kapısını aralayacaklarını zannediyorlar. Bunlar çıkarları uğruna bölücü örgütün siyasi uzantılarına avukatlık yapacak, koltuk değneği olacak kadar kontrolü kaybettiler. Çanlar Bay Kemal ve yoldaşları için çalmaya başladı. 2023'te kendilerini sandıkta bekleyen akıbetten kurtulamayacaklar” dedi.