Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Zabıta ekipleri, reyonlarında tarihi geçmiş gıda ürünleri bulunduran Gebze’deki bir market hakkında tutanak tuttu.KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli’de yaşayan vatandaşların huzurunu, güvenini ve sağlığını düşünen ve bu sorumluluk bilinciyle tüm ilçelerde 7/24 esasına göre çalışan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıtası halk sağlığını riske atacak hiçbir duruma müsamaha göstermiyor.

Bu bağlamda ekipler, Gebze’de bir vatandaşın ihbarı üzerine gittiği bir zincir markette son kullanma tarihi geçmiş gıda ürünleri bulunduğunu tespit etti.

TUTANAK TUTULDU, ÜRÜNLER İMHA EDİLDİ

Gebze’de bir vatandaşın ihbarı üzerine gittiği bir zincir markette son kullanma tarihi geçmiş gıda ürünleri bulunduğunu tespit eden ekipler, ilgili market hakkında tutanak tuttu. Yaşanan bu olumsuzluk ile ilgili tutanaklar İl Ticaret Müdürlüğü’ne gönderildi. Müdürlük tarafından ise ilgili markete idari para cezai işlemi uygulanacak. Reyonlardan toplanan ürünler ise ekiplerin gözetiminde imha edildi.

Büyükşehir Zabıtasının vatandaşların sağlığını korumak için kent genelinde yerel ve zincir marketlere yönelik seri denetimlerine devam edeceği bildirildi.