“Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten GEKA, Kalkınma Ajansları 2022-2023 Genç İstihdamı teması kapsamında gerçekleştirdiği faaliyetlerine Muğla’da “Genç Girişimciler Buluşması” ile devam etti.MUĞLA (İGFA) - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde, GEKA’nın Muğla Yatırım Destek Ofisi tarafından gerçekleştirilen ‘Genç Girişimciler Buluşması’nda; bilişimden organik tarıma, kozmetikten ekoturizme kadar alanının uzmanları girişimcilik hikayelerini üniversiteli gençlerle paylaştılar.

Moderatörlüğünü otomotiv ve savunma sanayi alanında faaliyet gösteren Sanlab Simülasyon firmasının kurucu ortağı Salih Kükrek’in yaptığı etkinliğe Kaptanın Ceviz Çiftliği kurucusu dış ticaret uzmanı Ayşe Selin Varol, Willow Software kurucu ortağı Eren Baştürk, Mediflora Doğal Kozmetik Ürünler Çiftliği kurucusu Hazal Yanar, Fark Edenler Kamp  işletmecisi Mustafa Yılmaz katıldı.

Otomotiv ve savunma sanayi sektörüne simülasyon teknolojileri üreten Sanlab Firması’nın kurucu ortağı Salih Kükrek’in üniversiteli gençlere yönelik yaptığı sunumla başlayan etkinlikte Kükrek, devlet desteğiyle başladıkları girişimcilik hikayelerinde TOGG için hareketli simülatör üreten bir firma konumuna nasıl geldiklerini anlattı.

Girişimcilik yolculuğundaki deneyimlerinde devlet desteklerinin önemine değinen Salih Kükrek cesaret, merak, alanında uzmanlaşma ve sürekli gelişimin ve öğrenmenin önemine değindi.

Panelistlerin sırasıyla kendi girişim hikayelerini anlattığı etkinlikte ilk söz alan Kaptanın Ceviz Çiftliği kurucusu dış ticaret uzmanı Ayşe Selin Varol oldu. Varol, öğrencilik yıllarında başladığı çalışma hayatında fırsatları değerlendirerek kariyer basamaklarını nasıl çıktığını ve Katar’da finans uzmanı olarak çalışırken ailesinin Muğla’daki ceviz üretim işini ele alarak nasıl e-ticaret sitesi kurduğunu anlattı.

Beyaz yakalı olarak kurumsal hayatta çalışırken kentten köye göç ederek çiftlik ve ekoturizm tesisi kuran, bu süreçleri de sosyal medyada anlatan Youtuber ve Fark Edenler Kampı’nın işletmecisi Mustafa Yılmaz, kendisini kentten göç etmeye, çiftlik ve ekoturizm tesisi kurmaya götüren motivasyon kaynaklarını gençlere aktardı. Yılmaz, gıda güvenliğini önemseyen, doğayla iç içe, güvenli bir ortamda sağlıklı ve sürdürülebilir bir hayatı tercih ettiği için böyle bir yola çıktığını söyledi.

Toplantının ikinci bölümünde tüm katılımcılar girişimcilik süreçlerinde ne tür zorluklarla karşılaştıklarını ve bu zorluklarla nasıl baş ettiklerini anlattı. Ayrıca, katılımcılar öğrencilerin merak ettikleri soruları da cevaplandırdılar.

Üniversiteli öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin son bölümünde etkinliğe dair interaktif bilgi yarışması yapıldı. Yarışmada başarılı öğrencilere, GEKA ve panelistler tarafından sürpriz hediyeler verildi.