Genç MÜSİAD’ın Türkiye genelindeki şubelerinin geniş katılımıyla organize ettiği 45’inci Genel İdare Kurulu (GİK); Samsun şubesi ev sahipliğinde 14-16 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirildi. Pandemi sonrasının ilk genel idare kurulu olarak öne çıkan organizasyona 45 şubeden, 300’e yakın kişi katıldı.SAMSUN (İGFA)- 14 Ocak’ta Genç MÜSİAD Genel Başkanı Furkan Akbal ve heyetinin Samsun’a gelmesiyle başlayan program, Samsun il protokolü ziyaretleriyle devam etti. Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’yı ziyaret eden heyet, Genç MÜSİAD’ın çalışmalarını aktardı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e ise Genç MÜSİAD’ın Samsun ve Türkiye genelinde imza attığı projeler kapsamında bilgi verildi. 45’inci Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısının gala yemeği ise Ömer Halisdemir Kongre ve Çok Amaçlı Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleşti. Genç MÜSİAD Samsun Şubesi’nin çalışmalarını yansıtan sunumu, Genç MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Ahmet Korkmaz’ın açılış konuşması takip etti. Yaptıkları her çalışmada ekip olarak birlik içerisinde çalıştıklarının altını çizen Korkmaz; Genç MÜSİAD Samsun üyelerinin, Samsun ekonomisine büyük katkılar verdiğini ve gelecekte de vermeye devam edeceğini belirtti. 

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Hasan Tahsin Şengül’ün selamlama konuşmalarının ardından ülkemizin en önemli doğal kaynağının, gençler olduğunun altını çizen Genç MÜSİAD Başkanı Furkan Akbal, "Devletimiz tarafından öncülüğü yapılan milli teknoloji hamlesini destekleyeceğiz. Bu yeniliklerin hep birlikte takipçisi olacak ve önemli sorumluluklar alacağız. Genç MÜSİAD’ın 2022 yılı hedefleri doğrultusunda özellikle dijital yetkinlik, farkındalık, üretim, kişisel ile kurumsal gelişim ve değerlerine bağlı gençlerin yetişmesi başlıklarına odaklanacak ve öncü çalışmalara imza atacağız" dedi.

 

Türkiye’de son zamanlarda ‘beyin göçü’ yaşanacağı noktasında endişeler olduğuna değinen Akbal; “Memleketler, kendi değerlerine sahip çıkmalı. Genç MÜSİAD olarak yetenekli gençlere katma değerli çalışma ortamları oluşturmak için çalışmalar yapacağız” yorumunda bulundu. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal; değerlerinin bilincinde olan gençliğin öneminden ve bu noktada Genç MÜSİAD’ın aldığı rolden bahsederken; Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir ise Türkiye ekonomisinde MÜSİAD’ın kurulduğu günden bu yana oldukça önemli bir rol aldığını, Samsun’da genç iş insanlarının yapacağı projeleri de sonuna kadar destekleyeceklerinin altını çizdi.

EN BAŞARILI İLK 3 ŞUBE; ADANA, SAKARYA VE KONYA

Toplantıların ardından Dr. Şaban Kızıldağ’ın katılımıyla ‘Genç Ustalara Aile ve Şirket Tüyoları’ konulu eğitim programı gerçekleşti. Ardından Genç MÜSİAD 2021 yılı Şube Performans Değerlendirme sonuçları açıklandı. Yapılan değerlendirmelere göre 2021 yılı Türkiye genelinde; Adana şubesi en başarılı birinci şube seçilirken, Sakarya Şubesi ikinci ve Konya Şubesi ise üçüncü oldu.