Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Kahramanmaraş Eğitim Merkezi'nde eğitim alan infaz koruma memurları, gönüllülük esası ile hayata geçirdikleri Candan Tutan Eller Projesiyle ihtiyaç sahibi ilk ve ortaokul öğrencilerine giyim ve kırtasiye yardımı yapıyor.KAHRAMANMARAŞ (İGFA) - Kurumsal ve hizmet öncesi eğitim almak için 14 şehirden gelen yüzlerce İKM’nin bir araya geldiği Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Kahramanmaraş Eğitim Merkezi'nde 4 yıl önce "Candan Tutan Eller Projesi" hayata geçirildi. Proje kapsamında İKM’ler şu ana kadar 450’ye yakın öğrenciye giyim ve kırtasiye yardımında bulundu.

Proje kapsamında eğitimini tamamlayan ve bölgedeki ilk ve ortaokulları ziyaret ederek yardıma muhtaçlar hakkında bilgi sahibi olan personel,  gönüllülük esasıyla topladıkları parayla yardıma muhtaç ilkokul ve ortaokul öğrencilerine mont, bot gibi giyim malzemeleri ve kırtasiye malzemeleri alıyor.

DAHA FAZLA YARDIMA MUHTAÇ ÖĞRENCİYE ULAŞMAK İSTİYORUZ

Adalet Bakanlığı Kahramanmaraş Personel Eğitim Merkezi Başkanı Cumhuriyet Savcısı Bülent Delibalta, Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Kahramanmaraş Eğitim Merkezi'nin 2006 yılında faaliyete geçtiğini ve bölgedeki 14 ilde yer alan kurumların personellerine hizmet verdiğini belirtti. Delibalta, 2019'da Adalet Bakanlığının onayıyla hayata geçirilen proje ile yardıma muhtaç ilk ve ortaokul öğrencilerinin gönüllerine dokunmayı amaçladıklarını anlatarak, bu kapsamda öğrencilere yönelik çeşitli yardımların yapıldığını anlattı. Proje kapsamında daha fazla öğrenciye ulaşmak istediklerini ifade eden Delibalta, herkesi paylaşmanın esas olduğu sevgiyi ve kardeşliği paylaşmaya davet etti.