Kayseri'nin Talas Belediyesi ilçedeki kırsal mahalle meydanlarını hem daha kullanışlı hem de daha estetik bir konuma getirmek için kolları sıvadı. Bu kapsamda; Başakpınar, Kocağız, Kuruköprü, Kepez ve Reşadiye Mahalle meydanları yeniden düzenlenecek.Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Göreve geldiği günden bu yana kırsal mahallere ayrı bir önem veren Kayseri'nin Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın son hamlesi mahalle meydanlarını yenilemek oldu. Kırsal mahallelerde günlük hayatın en yoğun yaşandığı alanlar olan meydanları daha canlı ve kullanışlı hale getirmek için düzenleme çalışmaları yapacak olan Talas Belediyesi, ayrıca meydana bakan binalarda da cephe yenilemesi gerçekleştirecek.

Proje kapsamında Başakpınar, Koçcağız, Kuruköprü, Kepez ve Reşadiye Mahalle meydanlarında çevre düzenlemesiyle birlikte; aydınlatmalardan oturma gruplarına, otobüs duraklarından tabelalara kadar bütün unsurlar baştan aşağı yenilenecek. Proje kapsamında ayrıca meydana bakan bahçe duvarları düzenlenerek tek tip bir görünüme kavuşturulacak.

‘MEYDANLAR AİT OLDUĞU YERİN VİTRİNİDİR’

Konuyla ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, meydanların şehrin kimliği ve vitrini olduğunun altını çizerek, “Gerek mahalle meydanları gerekse şehir meydanları ait olduğu bölgenin vitrinidir. Biz de bu düşünceden hareketle kırsal diye tabir ettiğimiz merkeze uzak ama nüfus olarak oldukça yoğun ve hareketli mahallelerimizde meydanları yenileme kararı aldık. Bu proje tamamlandığında kırsal mahallelerimizin çehresi değişecek, daha güzel bir görünüm kazanacak. Ayrıca bu projeyle halkımıza daha kullanışlı bir meydan sunmuş olacağız.” dedi.