Kayseri'nin Kocasinan Belediyesi tarafından hizmete sunulan Kocasinan Akademi Mimarsinan Spor Tesisinin resmi açılışı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin katıldığı muhteşem törenle gerçekleştirildi. İlçeye toplam 30 tesis kazandırdığını ve Kocasinan Akademi’ den bu zamana kadar 90 bin kişinin faydalandığını vurgulayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Bütün gayretimiz, vatandaşlarımızı daha mutlu ve huzurlu etmek içindir” dedi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) Kayseri''in Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'ın ev sahipliğinde, Kocasinan Akademi Mimarsinan Spor Tesisinde düzenlenen açılış törenine; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak, meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Gökmen Çiçek, lojmanının Kocasinan’da olduğuna dikkat çekerek,  “Belediyelerin yatırımları ve işleri güzel ise vali de rahat ediyor, buraya atanan bürokrat ve ailesi de rahat ediyor” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise Kocasinan’a toplam 30 tesis kazandırdığı için Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ederek, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu ve tesisin hayırlı olmasını diledi. Tesisin mahalle sakinlerinin yaşamlarına değer katacağını belirten Özhaseki; “Bu zamana kadar başkanımız ilçemize 30 tesis yapmış, ellerine sağlık. Belediyeler bizim yüz akımız” ifadelerine yer verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da birliğin ve beraberliğin getirdiği bereketi, her açılışta hissettiklerini vurguladı.

Türkiye’ye örnek bir ilçe oluşturmak için gece-gündüz demeden çalıştıklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar ise; “Kocasinan Belediyesi olarak hayatın her alanında olmaya gayret ediyoruz. ‘Nerede insan var ise biz orada olmalıyız’ anlayışı içerisinde hemşerilerimize en iyi hizmeti sunmanın çabası içerisindeyiz. Son 25 yılda belediyelerimiz ve belediye başkanlarımız, insan yaşantısını ilgilendiren, toplum yararına olan her ne varsa, bu alanların tamamına da el atarak, örnek bir belediyecilik anlayışı geliştirdi. Bu belediyecilik anlayışının gereği olarak, sosyal, kültürel, ekonomik ve sportif alanlarda, halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak ve onların bu alanda gelişmelerine katkı sağlamak, öncelikli hedeflerimiz arasında bulunuyor" dedi .

İlçeye toplam 30 tesis kazandırdığını ve Kocasinan Akademi’ den bu zamana kadar 90 bin kişinin faydalandığını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, ilçenin çehresini değiştirecek projelere imza attıklarına dikkat çekerek, şunları kaydetti: “Akademi ile 7’den 70’e herkesin içerisinde kendine yer bulabildiği; spor etkinliklerinin yapıldığı, kültürel faaliyetlerin yürütüldüğü, sanatsal yeteneklerin gün yüzüne çıktığı, yeni becerilerin kazanıldığı, eğitim ve öğrenim programlarının yürütüldüğü, spor branşlarında şehrimize madalyalar kazandıran sporcuların da yetiştiği geniş bir yelpazede hizmet veriyoruz.”

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde tesisin açılışı gerçekleştirildi. Ardından Başkan Çolakbayrakdar, protokole tesisi detaylı bir şekilde gezdirmesiyle tören sona erdi.