Türkiye’yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı devam ederken Kızılay’ın tüm afet birimleri 7/24 yolda kalan vatandaşlara sıcak kumanya ulaştırıyor. ANKARA (İGFA) - Afetin yaşandığı ilk andan bu yana gerek etkilenen vatandaşlar gerek görevliler için sahada teyakkuz halinde bulunan Kızılay ekipleri ise mağduriyeti en aza indirebilmek amacıyla yoğun çaba sarf ediyor:

Bolu, Aksaray, Çankırı, Ankara, Şanlıurfa ve İstanbul’da 9 noktada müdahale çalışmalarını yürüten Kızılay, 400’den fazla personel ve gönüllü desteği ve 113 müdahale ve ikram aracıyla vatandaşların gıda, içecek ve ısınma gibi ihtiyaçlarını karşılıyor.

Bugüne kadar aralarında İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir, Gaziantep, Adana, Malatya, Konya, Samsun gibi büyükşehirlerin de bulunduğu 58 noktada afet müdahale çalışmalarını tamamlayan Kızılay, mağdur olmamaları için KYK yurtlarına yerleştirilen vatandaşların günlük sıcak yemek ve içecek ihtiyacına cevap veriyor. Ayrıca, yoğun kar sebebiyle yolları kapanan ve irtibat sağlanamayan köylere ulaşan Kızılaycılar, kapı kapı gezerek ihtiyaçları tespit ediyor ve vatandaşlara gıda ve kumanya temin ediyor.