Konteyner Tipleri Nelerdir?

Günümüz kargo taşımacılığının büyük kısmının gerçekleştirildiği konteyner taşımacılığı, özellikle parça yüklerin taşınma ve taşıma araçları arasında aktarılmasını kolaylaştırır. Konteyner boyutları dünya çapında standartlara sahip olduğundan taşımacılık sistemleri de bu standartlara uygun araçlar ve yöntemler geliştirir. ISO Konteyner, Uluslararası Standardizasyon Örgütü tarafından belirlenmiş standartlara sahip en yaygın kullanılan konteyner türüdür.

Konteyner Çeşitleri

Her türlü kargonun taşınmasında kullanılmak üzere farklı ölçülerde ve yapılarda üretilen konteyner standartları arasında ISO Tank Konteyner, ULD Konteyner ve SECU Konteyner bulunur.

ISO Konteyner

İçerisindeki malzeme boşaltılmadan da taşımacılık araçları arasında transferin gerçekleştirilmesini ve kargo güvenliğini sağlamak adına Uluslararası Standardizasyon Örgütü tarafından belirlenen standartlara göre üretilen konteyner türüdür. Denizyolu, karayolu ve demiryolu taşımacılığında en çok tercih edilen konteyner tipidir.

ISO Tank Konteyner

Tehlikeli ve tehlikesiz sıvıların taşınma işleminde kullanılmak üzere Uluslararası Standardizasyon Örgütü tarafından belirlenmiş ölçülerde üretilen ISO Tank Konteyner, bölmeli veya bölmesiz olarak üretilebilir ve taşınacak yükün ihtiyaçlarına göre farklı özelliklere sahip olabilir.

SECU Konteyner

SECU Konteyner tipi, ISO Konteyner çeşidine benzer ancak çok daha büyük ölçülere sahiptir. SECU Konteyner yaklaşık 80 ton yük taşıyabilir ancak karayolları, denizyolu veya demiryolu taşımacılığı için devasa boyutlardadır. Demiryolu standartlarına uygun olmadığı için SECU Konteyner taşınması için özel demiryolu döşenmesi gerekir. SECU Konteyner, genel taşıma gemilerine uygun olmadığı için kamyon taşıyan özel gemilerle taşınabilir.

ULD Konteyner

ULD Konteyner, İngilizce Unit Load Device’ın (Birim Yükleme Cihazı) kısaltmasıdır ve havayolu taşımacılığında kargo ve posta taşımak için kullanılır. ULD Konteyner, havayolu taşımacılığında işçilik ve zaman tasarrufu sağlamanın yanı sıra uçak ağırlık dengesi ve istiflenme gibi sorunlardan da kurtulmayı sağlar.

BATI ISO Tank Taşımacılığı

ISO Tank Konteyner Taşımacılığında 2005 yılından bu yana faaliyet gösteren Batı, deneyimli ekibiyle kimyasal ve likit taşımacılığında müşteri memnuniyetinde sürekliliği sağlar. ISO tank konteyner temizliği, lisanslandırılması, denetimi, tamiratı ve depolanması gibi alanlarda hizmet veren BATI, her türlü yükün dünyanın herhangi bir yerine kolayca taşınmasını sağlar.