LÖSEV Uluslararası Lösemili Çocuklar Ayı kapsamında Türkiye genelinden katılan 5 bini aşkın lösemi ve kanser hastası çocuk, aile ve gönüllüyle ile birlikte Anıtkabir ziyareti gerçekleştirdi.ANKARA (İGFA) - LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, Uluslararası Lösemili Çocuklar Ayı kapsamında aileler,  gönüllüler ve lösemili çocuklar ile birlikte Anıtkabir ziyareti gerçekleştirdi. Katılımcılar farklı illerden 10 Haziranda Anıtkabir ziyareti için Ankara’ya geldi. Çanakkale’den Maraş’a Samsun’dan Adana’ya 5 binin üzerinde katılım gerçekleşen ziyarete tedavisinin beli bir aşamasına gelmiş lösemi ile mücadele eden çocuklar da katıldı. Binlerde katılımcı Türkiye Cumhuriyeti için büyük fedakârlıklar yapan Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkürlerini sundu ve bu ülkenin gençleri, çocukları, aileleri olarak emanetine sahip çıkmaya söz verdi. Öte yandan yine ay içerisinde gerçekleşecek “ Büyük Aile Kucaklaşması” ile birlikte Türkiye genelinde LÖSEV’e kayıtlı binlerce aile bir araya gelecek. Aileler ve çocuklar dans gösterileri ve konserlerle eğlenceli vakit geçirecekler.

Ziyarete, tedavisinin belli bir aşamasına gelen lösemi ve kanser ile savaşan çocuklar ve aileleri de katıldı. Çocuklar ve aileler, gönüllüler ile birlikte “Aslanlı Yolda” yürüyerek Ata’nın huzuruna çıktı. Ardından LÖSEV Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Pediatrik Hematolog & Onkolog Dr. Üstün Ezer ve çocuklar mozoleye çelenk bıraktı ve anı defteri imzalandı. Lösemi tedavisine devam eden ve tedavisi tamamlanmış tüm çocuklar ve gençler Atatürk’e şöyle söz verdi;

"Sevgili Atam,Sen çok zor koşullarda Kurtuluş Savaşı ilan ederek düşmanları nasıl yenip denize döktüysen biz de Lösemi Canavarı ile savaşarak yeneceğiz ve zaferimizi ilan edeceğiz. Senin izindeyiz ve emanetin LÖSEV gençliğindedir. Sen rahat uyu."

 Binlerce kişinin katıldığı törende LÖSEV Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Pediatrik Hematolog & Onkolog Dr. Üstün Ezer ise Anıtkabir protokol defterine şunları kaydetti,

"Sevgili Atam, Ulu Önderimiz, Kurduğun ülkede, açtığın yolda senin izinden kararlılıkla yürüyoruz. Bugüne kadar Lösemili Çocuklarımıza çıkarılan engeller ve ödetilen bedeller karşısında yılmadık, yorulmadık. Bundan sonra senin bıraktığın bayrağı devir alarak ‘Nerede kalmıştık’ diyeceğiz. Seni şükranla anıyor ve hasretle özlüyoruz."