CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen metro inşaatı temel atma törenine katıldı.MERSİN (İGFA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen olan ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in vizyon projesi olarak değerlendirilen metro inşaatı temel atma töreni Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında atıldı.

Mersin’de 3 etaplı raylı sistemler döneminin başladığı Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in ev sahipliğindeki törende İki lider de birer konuşma yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, erken seçim çağrısını yinelerken, iktidarı almaları halinde iki yıl içerisinde Suriyelileri "davulla zurnayla memleketlerine göndereceklerini" belirtti. Akşener, 13'üncü Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacağını ifade ederek, 81 ilin 79'unda ziyaretlerini tamamladığını, ülkede esnafın, işçinin ve çiftçinin ekonomik olarak çok zor durumda olduğunu söyledi. 13'üncü Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacağını savunan Akşener, "Biz bu yanlışlıkları yapmayacağız ve bu kul hakkını yemeyeceğiz. Yiyenlerin de kursağında kalmasını sağlayacağız" dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=JXvIAh5zW4o

Daha sonra Meral Akşener'den sonra kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, "Millet İttifakı olarak inşallah genel başkanım, inşallah biz yeni bir başarıya da imza atacağız. Süleyman Şah Türbesi’ni tekrar topraklarımıza getireceğiz ve bayrağımızı göndere çekeceğiz. Hepiniz bunun tanığı olacaksınız” diye konuştu. Konuşmasında iktidara gelmeleri en geç 2 yıl içinde tüm Suriyelileri davulla, zurnayla memleketlerine göndereceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Irkçılık yapmıyoruz. Herkesin kimliğine saygılıyım. Suriyeliler de kendi ülkelerinde huzur içinde birlikte yaşasınlar. Buraya isterlerse turist olarak gelebilirler, kapılarımız açık. Gezebilirler, hiçbir sorun yok" diye konuştu.

https://www.youtube.com/watch?v=9_o8mQpq50Y