Muğla'nın Bodrum ilçesinde hafta sonundan bu yana hava koşullarından dolayı meydana gelen su taşkınlarının bilançosu ortaya çıktı. Bodrum Belediyesi'ni teyakkuza geçiren selde, 130 ev ve işyeri zarar görürken, ekipler, yolları, evleri ve işyerlerini temizledi.MUĞLA (İGFA) - Bodrum’da hafta sonundan itibaren etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle meydana gelen su taşkınlarına karşı Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras başta olmak üzere tüm belediye personeli seferber oldu. Bölgede yaşanan olumsuzluklara müdahale eden belediye ekipleri, ev ve iş yerlerinde vatandaşların yaralarını sarmaya çalışıyor.

Merkezde metrekareye 150, Turgutreis ve Yalıkavak bölgesine 160 kilogram yağışın düştüğü Bodrum’da, su taşkınları nedeniyle 130 ev ve iş yeri zarar gördü. İlçede etkili olan sağanak yağmur, özellikle İslamhaneleri, Yalıkavak, Turgutreis, Mumcular, Sazköy, Dereköy, Koyunbaba ve Peksimet mahallelerinde su taşkınlarına neden oldu.

VATANDAŞLARIN YARALARI SARILIYOR

Yağışlardan etkilenen ev ve iş yerlerinde vatandaşların yaraları sarılmaya devam ederken, Belediye Başkanı Ahmet Aras da vatandaşın ayağına giderek sorunları yerinde tespit etti.

Fen işleri Müdürlüğü ekipleri de iş makineleri ile yollardaki toprak kaymalarından kaynaklanan taş ve çamur kalıntılarınıtemizleyerek yolları yeniden kullanılır hale getirdi.

Su taşkınında ev ve işyerlerindeki yağmur suları; belediye iş makineleri, vidanjörler ve dalgıç pompalar ile boşaltıldı. Sazköy ve Pınarlıbelenmahallelerinde tıkanan köprü açılarak yol temizlendi. Büyükbaş hayvanların bulunduğu çiftlikte mahsur kalan inek ve buzağılar da belediye fen işleri ekiplerince kurtarıldı.

DEVRİLEN AĞAÇLAR KALDIRILDI

Öte yandan Park ve Bahçeler Müdürlüğü tüm saha personeli ekipleri, olumsuz hava koşullarıyla devrilen ağaçlar ve tehlike oluşturan ağaçlara müdahale etmeyi sürdürüyor. Güvercinlik Mahallesi’nde araç üzerine devrilen bir ağaç kaldırıldı. Yol trafiğe yeniden açıldı. Cevat Şakir Mahallesi Nergiz Sokak’ta ise yola devrilen ağaç kaldırıldı. Ağaçta tehlike oluşturan dallar budandı.