Sivas Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan ek protokol ile işçilerin yemek ücretlerinde iyileştirmeye gidildi. Buna göre, işçilerin maaşlarında aylık net 1350 TL artış yapıldı.SİVAS (İGFA) - Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Belediye işçilerinin aylık yemek ücretinde iyileştirme yapıldığını açıkladı. İmzalanan ek protokolle yemek bedeli, günlük net 55 TL’ye çıkarıldı.

Sivas Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen protokol imza törenine Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Hizmet İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Nihat Şimşek, Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Yılmaz ve sendika temsilcileri katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda alınan karar ile işçilerin yemek ücretlerinde iyileştirme yaptıklarını dile getiren Başkan Bilgin, “İşçilerimizin yanlarında olduğumuzu her fırsatta göstermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda mesai arkadaşlarımıza şu ana kadar ödenen yemek yardımını günlük 55 TL’ye çıkarıyoruz. Böylece her işçimize net bin 350 TL destek sağlamış olacağız. Biz çalışanın, emekçinin, işini düzgün yapanın her zaman yanındayız. Sivas'ın her metre karesinde emeği olan 2 bin 500 işçi kardeşimizle birlikte şehrimize hizmet etmeye gayret gösteriyoruz. Bu anlamda imkânlarımızı da maksimum seviyeye çıkararak çalışanlarımıza destek oluyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İmkânlar neticesinde işçilerimizin her daim yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Hizmet-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Nihat Şimşek de yapılan iyileştirme dolayısıyla Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e teşekkür ederek “İşçilerimizin yemek ücretleri imzaladığımız ek protokolle günlük 55 TL’ye çıkarıldığını, protokolün 1 Kasım 2022 itibariyle yürürlüğe girdiğini kaydetti.