Sivas Belediyesi tarafından düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışmasında dereceye giren 10 okul ödüllendirildi.SİVAS (İGFA)- Sivas Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğiyle 2020 ve 2021 yılında hayata geçirilen Atık Pil Toplama kampanyası kapsamında dereceye giren okullar için ödül töreni düzenlendi.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen ödül törenine; Vali Salih Ayhan, AK Parti Milletvekili Semiha Ekinci, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Bilim Teknoloji Üniversitesi Rektörü Mehmet Kul ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mustafa Doğan ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek amacıyla düzenlenen kampanya kapsamında okullara dağıtılan atık pil kutularından toplam 10 ton pil geri dönüşüme kazandırıldı.

“İçinde yaşadığımız dünya bizlere miras olmanın ötesinde yarınlarımıza bırakacağımız bir emanettir.” diyen Başkan Bilgin; “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde birçok projeye hep birlikte adım atıyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız koordinesinde Sivas Belediyesi olarak Sıfır Atık’ı önemsiyoruz. Şehrimizde toplanan çöplerin elektriğe dönüşmesi, elektrik üretirken ortaya çıkan enerjinin sera olarak ekonomiye kazandırılması noktasında Türkiye’de bir ilk olacak projenin temelini attık. Yine enerji önümüzdeki döneminde en büyük sorunlarından birisi, biz bu noktada yenilenebilir enerji kaynaklarını devreye alıyoruz.

Hem belediyemiz bütçesine hem ülke ekonomisine katkı sağlamak adına Güneş Enerji Sistemi ile birlikte Sivas Belediyesi’ni kendi enerjisini kendi üreten bir belediye haline getireceğiz. Atık yağdan atık pile, giysiden elektronik eşyalara, otomobil lastiklerine kadar birçok alanda hem çevreyi daha temiz tutmak, kirletmemek hem de ekonomiye kazandırmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bize destek veren başta Milli Eğitim Müdürlüğümüze, yöneticilerine, okul müdürlerimize ve siz sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl
Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum, üniversitelerimize teşekkür ediyorum. 350 bin hemşerilerimizle birlikte inşallah daha temiz, daha yaşanılabilir bir şehir olma noktasında sizlerle birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.