Çanakkale Deniz Müzesi Komutanlığı'na bağlı olarak hizmet veren T.C.G. NUSRET müze gemisinin Marmara limanlarını ziyareti kapsamında Bursa'daki ilk ziyaretini Mudanya'ya gerçekleştirdi.BURSA (İGFA) - Çanakkale Deniz Savaşları'nın kazanılmasında büyük payı olan ve Çanakkale'de yüzer müze olarak hizmet veren "T.C.G. Nusret Mayın Gemisi" Çanakkale'den çıktığı Marmara yolculuğunda bugün Bursa'nın Mudanya İskelesi'ne demir attı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın projesi kapsamında Balıkesir'de Erdek ve Bandırma limanlarını ziyaret eden T.C.G. Nusret Gemisi, Mudanya durağında ziyaretçi akınına uğradı.

Mudanya İskelesi'nde yoğun olarak öğrenci ve vatandaşların ilgi gösterdiği gemiye, gün boyu ziyaretçiler gruplar halinde alındı. Öğle saatlerinde Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi de Emniyet Müdürü  Abdullah Tomar, Jandarma Komutanı Binbaşı Ercan Yavuz, Sahil Güvenlik 25. Bot Komutanlığı Asb. Kd. Bşçvş. İbrahim Emre Yazar ile birlikte gemiyi ziyaret etti.
Gemi komutanlarının rehberlik ettiği gezide gemi hakkında bilgilendirme yapılırken, gemi içerisinde sinevizyon gösterimi sonrasında, güverte, kaptan köşkü ve kamaralar ile diğer müştemilatlar gezdirilerek anlatıldı.

Gezi sonunda Kaymakam Terzi, anı defterini imzalarken, Gemi Komutanlığı tarafından günün anısına TCG şapkası hediye edildi.

23 Mayıs'a kadar Marmara limanlarını ziyaret edecek gemi, 12 Mayıs'ta Gemlik İskelesi'ndeki molası sonrasında  Marmara seyir planı kapsamında sırasıyla Yalova, Gölcük / Kocaeli, İstanbul, Marmara Ereğlisi / Tekirdağ limanlarında halkla buluşacak.