Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın'da kağıt fabrikası açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, muhalefetin iddia ettiği gibi fabrika satarak domates alan değil, bilakis Afrika, Asya ve Avrupa'nın imalat merkezi olan bir ülkedir" dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın'ın Söke ilçesinde faaliyete başlayan Batı Kipaş Kağıt Fabrikası Açılış Töreni'nde konuştu.

Türkiye'nin 250 milyon dolarlık kağıt ithalatını sonlandıracak tesisin aynı zamanda 200 milyon dolarlık ihracat gerçekleştireceğini de söyleyen Erdoğan, "Hükümet olarak yerli-yabancı ayrımına gitmeden, kimseyi ayırmadan, dışlamadan Türk ekonomisine güvenen herkese sahip çıkıyoruz. Sahip olduğu ileri teknoloji sayesinde fabrikamız ilk etapta yılda 12 milyon, ikinci etapla 21 milyon ağacın kesilmesinin önüne geçecektir. Yatırımın, aldığı destekleri sonuna kadar hak ettiği açıktır. Yatırımlarına hız kattıkları için Kipaş Holding'e ülkem, milletim ve Aydınlı vatandaşlarım adına teşekkür ediyorum. Firma sahiplerinden beklentim ikinci etabı kısa sürede tamamlayarak üretime başlamalarıdır. Kağıt en önemli buluşlardan biridir. Tarih boyunca pek çok medeniyetin kurulup gelişmesinde rol oynamıştır. Kağıt üretimi ekonomik olarak da büyük bir değer oluşturuyor. Ülkemizde kağıt üretimi sektöründe 80 binden fazla insanımız istihdam ediliyor" diye konuştu.

SAMAN İTHALATÇISI YAFTASI

Türkiye'nin 2021 yılını 225 milyar 368 milyon dolarlık rekor ihracat rakamıyla kapatmasının gerisinde destek ve üretim hamleleri olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, muhalefetin dediği gibi, fabrika satarak domates alan değil, Afrika, Asya, Avrupa'nın imalat merkezi olan bir ülkedir. Türkiye, salgına rağmen 2.7 milyon ilave istihdam oluşturan bir ülkedir. Domates, saman ithalatçısı yaftası vurmak saygısızlıktır, hakarettir. Türkiye'nin üretim gücünden haberi olmayan bu tatlısu siyasetçilerini kendi cahillikleri ile baş başa bırakıyorum. Önümüzdeki dönemde de yeni başarı hikayeleri yazmaya devam edeceğiz. Çalışacağız, üreteceğiz, kendimize güveneceğiz. Türkiye'yi hak ettiği yere hep birlikte muhakkak getireceğiz" açıklamasında bulundu.