Bir takım ziyaret ve programlara katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr. Vahit Kirişçi, buradaki ziyaretler sonrası kentte görev yapan gazetecilerin sorularını yanıtlarken, veteriner alımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Tural ŞAHBAZLI (KAHRAMANMARAŞ İGFA) 30 Nisan Tarihinin Dünya Veteriner Hekimler Günü olması sebebiyle kentte görev gazeteci Tural Şahbazlı’nın, Bakan Kirişçi’ye, “Bu sene açıklanan alımlarda 392 veteriner hekim alınacağı duyurulmuştu. Ek alımlar olacak mı?”-sorusunu cevaplayan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi: “Alımlar devam edecek, ama şu anda miktarını ifade etmem çok doğru olmaz” dedi.

Bakan Kirişçi yapmış olduğu açıklamada: “Bizim personel alımıyla ilgili çalışmalarımız her daim devam ediyor. Bizden önceki dönemde talepler gündeme gelmiş, sayın Cumhurbaşkanımız da bunlara gerekli onayları verdi. Ziraat mühendisi, gıda mühendisi, veteriner hekim, su ürünleri mühendisi bunlar meslek anlamında bakanlığımızın vazgeçilmez personelleridir. Bu kadrolarda alımlar olacak. Devam edecek. Öbür taraftan idari olaraktan da yine istifade etmemiz gereken, teknik olarak da yararlanmamız gereken daha alt düzeyde personel de yine aynı şekilde alınacak ama onların şu anda miktarını ifade etmem çok doğru olmaz. 

Yetiştirebilir isek 2022'de geçerliliğini kaybedecek olan KPSS puanları kullanılsın istiyoruz alınacak personellerimiz. Tabi bu zaman alacak bir süreç. Fakat amacımız aldıkları o puanları bu haklarını bir kez daha kullanmalarıdır  bu kardeşlerimizin” dedi.