Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Yenişehir Belediyesi'nin katkıları, aynı zamanda Eğil ve Sur Belediyesi'nin de yardım verdiği 1. Diyarbakır Kısa Film Festivali'ne sivil toplum kuruluşları da sahip çıktı. Pandemi koşullarına tarafından organizasyonu planlayan Diyarbakır Kültür Sanat ve Sinema Derneği yönetimi, maske, hijyen ve sosyal mesafe kuralını tam uygulayacak.

Festivale rekor sayıda başvuru yapıldı

Diyarbakır Kültür Sanat ve Sinema Derneği'nin geçen yıl şubat ayında start verdiği organizasyon için başvurular mart ayında başladı. Haziran ayında gerçekleştirilmesi planlanan karnaval, pandemi sebebiyle ertelenirken, ancak online devam edilen başvurularda fazla sayıda tatbik alındı. Başvuruların bin 266'sı uluslararası gösterim, 587'si kurmaca, 172 belgesel kategorisinden oldu.

Etkinlikte, 30 filmin gösteriminin yapılacağı, 14 kategoride ödül verileceği belirtildi. 1-4 Haziran 2021 tarihinde gerçekleşecek olan festival dahilinde Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde 10'u milletlerarası elde etmek üzere 30 filmin gösterimi yapılacak. Festivalde en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi devamlılık, en iyi sanat yönetmeni elde etmek üzere toplamda 14 dalda ödül verilecek.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/1-diyarbakir-kisa-film-festivali-basliyor.html