Contemporary Istanbul, ikinci on beş yılına Tersane İstanbul'da başlıyor. Pandemi sonrasında gerçekleşecek ilk uluslararası fuarında Contemporary Istanbul, 9500 m2 kapalı ve 10.000 m2 açık alanda 57 galeri ve kurumu, sanatçıları, koleksiyonerleri, milletlerarası basını ve de sanat severleri Tersane İstanbul'da ağırlayacak.

Bambaşka bir fuar deneyimi

Kapalı mekanları, açık hava uygulama alanları ile Tersane İstanbul genelinde geniş bir alanda sanat izleyicilerine öbür bir fuar deneyimi sunmaya hazırlanan Contemporary Istanbul, bir sanat fuarının sadece fuar yok; eğitim, sanatsal gelişim ve daha da önemlisi sürdürebilirlikle ilgili olduğunu 16. Edisyonda gerçekleştirme hedefi ile hareket ederek, hazırlıklarına bu yönde devam etti.

16. Edisyon'da bu bilinçle özel temalı sergilere fuar alanında yer veren Contemporary Istanbul, sanatın ve dünyanın sürdürebilirliği namına üstüne düşen görevleri de yerine getirdi.

Sanatseverleri neler bekliyor

Tersane İstanbul'a gelecek sanatseverler, 30 sanatçının büyük ölçekli iş ve heykellerin yer aldığı -The Yard- açık bölge yerleştirmesinde, ölçekli işler üretmek için kumaşı seçim eden Rachel Hayes'in enstalasyonunu, sanatın sürdürülebilirliğine dikkat çeken Gelecek için Bayraklar sergisini, 100 yaşındaki heykelci: İlhan Koman sergisini, 15 kadın sanatçının yer aldığı Akrasia sergisini, Sıtkı Kösemen – Dönüşümler Sergisi ile 1970'lerden başlayan siyah-beyaz Bodrum fotoğraflarını, Burhan Doğançay ile Ekrem Yalçındağ'ın eserlerinin birbirlerine dokunuşları sergisini hafta her tarafında fuar alanında görme fırsatı bulacak.

Hem 31. yaş gününü kutlayan Akbank Sanat Caz Festivali zarfında Tersane İstanbul'daki fuar alanında caz konserleri de yapılacak.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/16-contemporary-istanbul-ile-sanat-keyfi-basliyor.html