Pandemi dönemi kısıtlamaları kalktığında medikal estetik uygulamalara aleyhinde yoğun bir alaka gerçekleşti. Pandeminin yarattığı üzüntülü ortamda, insanların kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlayacak bir arayış içine girdikleri gözlemlendi.

Kısıtlamaların bittiği Haziran ayından itibaren ise yoğun bir şekilde botoks, dolgu, jawline, anti aging, dermapenler gibi ameliyata gereklilik duyulmaksızın çabucak iyileşen müdahaleler çoğunlukla gerçekleşiyor.

Pandemi dönemi ile birlikte yeni adi düzende estetik mücadeleler daha fazla göz ve çevresine yoğunlaştığını söyleyebiliriz. 2020 yılı içinde maskelerin dudak ve yanak bölgelerini kapattığını varsayarsak gözlerin odak noktası olduğu işlemler ön plana çıktı. Göz çevresi için sıklıkla botoks ve cat eye denilen göz çevresini daha güzel ve daha cazibeli görünmesi adına kullanılan kaş askılama ve göz kenarını yukarıya dürüst iplerle asılma işlemlerinin çok revaçta olduğunu ifade edebiliriz. Maskelerin bir vakit daha hayatımızda var olacağını sayarsak 2021 yılının estetik trendlerinin bu yönde olacağını düşünüyoruz. Buna ilave olarak kişilerin kendini iyi hissetmesi için dudak dolgusu, jawline, anti aging gibi işlemlerinde yoğun bir şekilde yapılacağını düşünüyoruz.

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr