2020 yılı, koronavirüs salgını sebebiyle kadınların daha çok evde vakit geçirdiği bir dönem oldu. Bu da bambaşka saç stilleri ile uğraşmak yerine sade bir stile yönelmeyi sağladı. Samet Zili, 2021 yılı ile birlikte hangi saç stillerinin kadınlar üstünde etkin olabileceğinden bahsetti.

Zili saç trendleriyle ilgili şöyle konuştu;

 “Saçlar, kadınlar için bakımının yapılması gereken önemli parçalardan birisidir. 2020 yılında pandemi sebebiyle kadınlar genelde evde süre geçirdiğinden nedeniyle saç stilleri ile öyle uğraşmasa da 2021 yılında kadınları değişik saç stilleri bekliyor olacak. Bu zamana dek dünya üstünde o kadar çok saç stiline rastladım. Bu stillerden bazıları 2020 yılında moda olarak retro tasarımları ortaya koydu. Geçmiş tasarımların ön plana çıkması ve bazı kadınların bu tasarımlara yönelmesi eski saç stillerini yaşatan bir adım oldu.

Bob kesim

2021 yılında bizi birçok saç modeli bekliyor olacak. 2021 yılında damgasını vuracak saç stillerinden ilki çene hizasına değin gelen bob kesim olarak yer alıyor. Çeneye değin uzayan bob kesim küt saçlar, böylece çok model kadar da seçim edilen bir saç kesim stili olarak görülüyor. Saçlara hoş bir görünüş katan ve arkaya dürüst atılan bu modelin 2021 yılında daha popüler olması bekleniyor.

Salaş küt kesim revaçta

2021 yılında etkili olması beklenen bir diğer saç stili orta uzunlukta yer alan salaş küt kesim olmaktadır. Bu sene da tercih edilen saç stilinin önümüzdeki yıl da öyle çok bayan göre tercih edilmesi bekleniyor. Ayrıca yapımının kolay olması keza de çok uğraştırmaması ile kadınlara güzel bir dış görünüş katan bu stil, modern görünüşü ile de ön planda yer alıyor. Bilhassa pozitif zamanı olmayan kadınların tercih etmesi gereken bir saç modeli.

Balyaj model

Güzel bir görünüme sahip bir diğer saç stili çarpıcı karamel balyaj modeli olarak yer alıyor. Son zamanlarda epeyce popüler olan bu model, çeşitli etkinliklerde de görüldü. 2021 yılında popülerliğinin daha çok artması beklenen bu saç stili ile birlikte kadınlar düz veya dalgalı saç stilinde arka tarafa dürüst uzanan bağlanmış bir saç modelini uygulayacak. Saçların daha güzel görünmesini sağlayacak olan bir öteki saç stili de saçlar için kullanılacak olan çeşitli aksesuarlar olacak. Her saç modeline uygun şekilde yer alacak olan aksesuarlar, kadınların saçını daha estetik gösterecek. Bilhassa özel anlar için seçim edilecek olan bol aksesuarlı saç stili, yılbaşı ile birlikte kadınların alaka alanı olabilir.

Kurdeleli saç stilleri 

Kadınların 2021 yılında seçim sebebi olabilecek bir diğer saç modeli saç kurdeleli saç stilleri olarak yer alabilir. Arkaya içten atılan saç sırttan aşağıya içten sarkarken ense kısmına takılan kurdele hoş bir görünüm oluşturacak. Günümüzde en çok tercih edilen modeller arasında düz saç modelleri yer alıyor. yeni yıl ile birlikte kadınlar genellikle düz ve dalgalı saçları tercih etmeyecek. bununla beraber dağınık, kıvırcık ve şişkin olan saçlar da kadınlar kadar çoğu kez tercih edilen modeller aralarında yer alacak.

Katlı kesim

2021 yılına damga vurması beklenen en manâlı saç modellerinden birisi katlı kesim olacak. Yapılan tahminler bu yönde. Bu saç stili, saça esneklik ve fazla yönlülük katarken aynı zamanda 2021 yılında çarpıcı saç modelleri aralarında yer alması da gündemde.”

Saç tasarım Uzmanı Samet Zili

2021 yılı saç trendleri nasıl olacak

Kaynak: www.milliyet.com.tr