Istikrarsız teması gibi dış etkenler, yanlış yük etme, dikkatsizlik edilen filtre ve cihaz temizliği, kullanıcı hataları cihazların ömürünü azaltan etkenlerden bazılarıdır.

Cihazlarım sıcaktan uzakta tutun

Sıcak cihazlarınıza farklı etkilerde bulunurlar. genelde cihazınızı yüksek bir sıcaklığa maruz bırakmamalısınız. Dolayısıyla onu yazın arabanızın içinde bırakmanızı öğüt etmiyoruz. bunaltıcı hava bir etraf, özellikle PC'niz çalışırken onun pil ömrünü negatif etkileyecek, değişmez diskinizin ve işlemcinizin yanmasına niçin olabilecektir. Nemli ortamlarda cihazınızın içinde buğulaşma da meydana gelebilir. Elektronik aletler için en ideal sıcaklık oda sıcaklığıdır.

Havalandırma deliklerini pak tutun

Cihazlarınızın içinde bulunan havalandırma delilerinin uyumlu olarak temizlenmesi gerekmektedir. İçeride biriken tozlar elektronik devrelere hasar verir ve önce aletlerin yavaşlamasına daha sonrasında ise bozulmasına niçin olur.

Filtre temizliğini yapın

Sık Sık kullanılan elektronik aletlerden biri saç kurutma makineleridir. Saç kurutma makinesinin ömrünü uzatmak için toz filtresi dönem dönem temizlenmelidir. Keza toz fitresi temizlenmemiş bir makine saçın daha artı ısıya maruz kalıp yıpranmasına da neden olmaktadır.

Periyodik temizliği ihmalkârlık etmeyin

Elektronik cihazlarınızın ne dek ahenkli bakımlarını yaparsanız öyle uzun ömürlü başvuru sağlarsınız. Bakımı düzenli olarak gerçekleştirilmeyen cihazlarda kısa sürede performans kaybı gözlenmektedir. Bu durumun önüne geçmek için elektrik süpürgesinin uygulama kılavuzu mutlaka okunmalı ve filtre temizliği periyodik olarak yapılmalıdır.

Batarya ömrünü uzatın

Günümüzde en vazgeçilmezler aralarında yer alan cep telefonlarımız ve bilgisayralarımızın çarçabuk pil tüketimi bizi en zorlayan şeylerden biri.. Bu aletlerde yaşanan ani ısı değişimlerinin tamamı piller için zararlıdır ve ömrü kısaltmaktadır. Sıcak havalarda daha fazla performans düşüklüğü gözlenmektedir. Dizüstü bilgisayarlar özelinde ise en kayda değer sorun pilin ömrüdür. Batarya ömrünü uzatmak için; dizüstü bilgisayarı her zaman fişte tutmamak, ekran parlaklığını en üye indirmek, yersiz programları kapatmak, kullanılmadığında Wi-Fi'yi kapatmak ve ekran parlaklığını düzenlemek gibi adımlar önemlidir.

Kireçli sudan uzaktan durun

Günümüzde her evde ve işyerinde bulunan kahve makinelerimizve dere makinelerimizde azla kireçli su kullanımı cihazların ömrünü kısaltan etkenlerin başında gelmektedir. Cihazların performansını etkileyen kireçle baş etmek için, filtrelenmiş su veya içme suyu kullanımı cihazın ömrünün uzamasına tezgâhtar olmaktadır.

Yağların cihazlarınızda birikmesine müsade vermeyin

Mikrodalga fırınlar son yıllarda kullanımı her eve yayılan elektronik aletler durumunda. Mikrodalgada biriken yağlar ve hava deliklerinde toz birikmesi cihazları ilk elden etkileyen unsurlar aralarında yer almaktadır. Bu önemli nedenler dolayısıyla mikrodalgada fırınlar düzenli olarak temizlenmelidir.

Havalandırma boşluğu bırakın

Her evin temel ihtiyaçlarından biri olan buzdolabınızın yerleştirildiği alan epeyce önemlidir. Buzdolabı ile duvarlar aralarında en az 5 santimetrelik havalandırma boşluğu bırakılmalıdır. Hem buzdolabı duvarlardan olduğu değin kalorifer veya fırın gibi ısı kaynaklarından uzağa, ilk elden güneş ışığı almayan bir yere yerleştirilmelidir.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/8-oneri-ile-elektronik-cihazlarin-omrunu-uzatin.html