ABONE OL

Lahana bağışıklık sistemini güçlendiren altın besinlerden bir tanesidir. Bağışıklık sistemini içerdiği antioksidan, vitamin ve minerallerle güçlendiriyor.

Fazla yüksek miktarda A, C, K vitaminleri, potasyum ve magnezyum içeriyor. Hava kirliliğine karşı koruyucu, hücreli yenileyici özellikleri var. Lahana neredeyse bağışıklık sistemi için doğal bir ilaç.

Yüksek oranda lif içerdiği için toksinlerin vücuttan atılması için fazla önemli. Kabızlığın önlenmesinde, sindirim sıkıntısı yaşamış kişilerin sıkıntılarının aşılmasında etkili.

Özellikle fonksiyonel tıpta lahanayı fazla kullanıyoruz. Lakto fermente biçiminde turşuları hazırlanarak fazla çoğunlukla kullanılıyor.

Vücudu her yerde ayağa yenilediği için neredeyse vücudun tozunu alıyor. Fakat, tiroit rahatsızlığı olanların lahanayı haftada bir ya da iki seferden fazla tüketmemeleri manâlı.

Eğer bağırsaklarla ilgili sıkıntıyı onarmak için lahana kullanılıyorsa, fermente ya da lakto fermente haldeki lahana turşusunun tüketilmesi daha etkili olacaktır.

Lahana keza bağışıklık güçleniyor keza de metabolizma hızlanıyor. İçerdiği lifler tamamen kilo vermeye muavin oluyor.

Ama yalnızca lahana yiyerek zayıflamayı ummak fazla zekice yok. Dinç bir diyetin içerisine lahanayı ekleyerek zayıflamaya katkı maddesi sağlanabilir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr