Agar agar tozu her ne kadar adından çok fazla söz ettiren bir mahsul olma niteliği barındırıyor olmasa da bu ürünün adını duyan şahısların büyük ölçüde ilgisini çekmekte ve kişileri konuyla alakalı olarak data sahibi olmaya yönlendirmektedir.

Agar Agar Tozu Nedir?

Agar agar tozu veya kullanılan öteki kısa adı ile agar tozu; beyaz, sarı tonlara sahip olup toz formunda olan bir kıvam artırıcıdır.

Agar Agar Tozu Ne İşe Fayda?

Bitkisel jelatin olarak da adlandırılması laf konusu olan agar tozu; öbür gıdalarda ve tariflerde kıvamın daha yoğun bir yapıya sahip olması bakımından çok kayda değer bir katkı maddesi sağlar. Agar agar tozu özellikle de jölelerin esas maddeleri aralarında önemli bir yere sahiptir.

Agar Agar Tozu Nerelerde Kullanılır?

Agar agar tozu bilhassa de son zamanlarda besinlerde kullanılmasıyla gündeme gelen bir mahsul olma özelliği barındırıyor. Son yıllarda oldukça popüler bir ışık halkası gelen agar tozu bir hayli geniş olan bir başvuru alanına sahip olan katkı maddeleri aralarında kendisine yer buluyor. Agar agar tozu nerelerde kullanılır sorusunun birdenbire artı yanıtı bulunuyor. Buna göre agar agar tozu;

- Fırıncılık,
- Bonbon üretimi,
- Süt ve süt ürünlerinde,
- Kek ve kurabiyeler de kullanılan kabartma tozlarında,
- Mikrobiyolojik testlerde,
- Formikaryum yapımı yani deneysel karınca evinde,
- Dişçilik alanında,
- Elektrokimyada araç gereç olarak kullanılmaktadır.

Agar agar tozu her çeşitlilik yiyecek üretiminde, kıvam verilmek istenen tüm gıdalarda kullanılabilen bir ürün olma niteliği barındırır.

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/agar-agar-tozu-nedir-ne-ise-yarar-agar-agar-tozu-nerelerde-kullanilir-6471670