Çoğu ödüle bedel görülen birincil filmi "Güvey Koğuşu”yla adından laf ettiren yönetmen İlker Savaşkurt ikinci uzun metraj sinema filmi "Akis”i (Reflection),6-9 Mayıs 2021 tarihleri arasında düzenlenen 16. Harlem Milletlerarası Film Festivali'nde seyirciyle buluşturmaya hazırlanıyor. İlk filmiyle 2017'de benzer festivalden "En İyi Tanıdık Olmayan Film” ödülü şampiyon Savaşkurt'un yeni filmi "Akis”, festivalin Dünya Sineması bölümünde 7 Mayıs Cuma günü gerçekleşecek gösterimiyle dünya prömiyerini yapacak. Film, 10 Mayıs'a kadar festivalin internet sitesi üzerinden çevrimiçi olarak izlenebilecek.

'En İyi Yabancı Film Ödülü' için yarışacak

Mehmet Kala'nın 2012 yılında kaleme aldığı bir tiyatro oyunundan Savaşkurt'un uyarladığı, senaryosuna yine Kala'nın imza attığı "Akis”te Selçuk Usul, Taro Emir Tekin, Yasemin Szawlowski, Ali Süreyya Tuncer, İbrahim Aköz ve Elit Andaç Çam ile birlikte Avrupalı aktörler rol alıyor. 'Akis', festivalde En İyi Tanıdık Olmayan Film Ödülü için yarışacak.

İnsanoğlunu temsilen, bambaşka milletlerden karakterlerin bir otelde buluştuğu, Türkiye'de geçmesine rağmen evrensel bir üsluba ve konuya sahip olduğu için İngilizce olarak çekilen "Akis”, hikâyesiyle yerelden evrensele dürüst geçit kuruyor. Alt metinde 7 ölümcül günaha göndermeler yatan fantezi türündeki filmin başkarakteri Aziz Sodom, söyledikleri yalanlar ve yarattıkları kandırmalarla bir noktada yüzleşmek zorunda kalan halk için bir ayna görevi görürken, filmdeki öteki karakterlere adeta erken bir kıyamet yaşatıyor.

Yapımcılığını Hasan Adalı'nın üstlendiği, Amirler Film yapımı "Akis”, dünya prömiyerini yapacağı 16. Harlem Uluslararası Film Festivali'nin gerisinde yurt içinde ve yurt dışarıya şenlik yolculuğuna devam edecek.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/akis-harlem-film-festivali-nde.html