Albinonun genelde bir tanımının yapılması gerekir ise pigmentte olan anomalilikler olarak tabir edilmektedir. Bu rahatsızlığın tedavisi maalesef olmamaktadır ama önlemler alındığında normal bir kişi olarak hayatlarında devam edebilmektedirler.

Albino Nedir, Niçin Olur? 

Genlerin dizilişi ya da irsi olabilecek şekilde o kadar fazla nedenden ortaya çıkan ve genellikle deri pigment değişikliği olarak aşina bir rahatsızlık türüdür. Bu hastalık türünün her hangi bir tedavisi bulunmamaktadır. Fakat en yerinde önlemler e başvurulduğu süre olabildiğince sıcacık bir hayat sürülmesi olası olmaktadır.

Genellikle albino vakalarının cilde saç ve ten renklerinde oldukça kansız olma durumu mevcuttur. Albino çoğunlukla Türkiye de böylece fazla bireyde bulunmaktadır. Lakin sıklığına bakıldığı süre fiilen öyle sık karşılaşılan bir durumu olarak görülmemektedir. Bazı durumlarda albino hal kuşlarda ve diğer hayvanlarda da görülmektedir. Hatta bir takım bitkiler daha albino olabilmektedir. Doğada yer alan bazı canlılar için de albino olma durumu doğal tercih gereği oluşabilmektedir.

Albino Hastalığı Irsi mıdır?

Albino hastalığı yapılan araştırmalar doğrultusunda irsi ve genden yine aktarılan bir rahatsızlık olduğu bilinmektedir. Birçok birey doğum yapılmadan önce çocuklarında albino hali var veya yok olduğunu merak etmektedir. Lakin bu koşul öğrenilmeden önce bu durum var ise de değiştirilemeyeceği öğrenilmelidir. Çünkü irsi hastalıkların gen yapısına işlemesinden dolayı gizli bakımlı düzelmeyeceği bilinmelidir. Zaten bu yüzden bir tedavisi yoktur bu rahatsızlığın.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/albino-nedir-neden-olur-albino-hastaligi-kalitsal-midir-6437929