Alerji, kısaca bağışıklık sisteminin maddeye karşısında aşırı tepki göstermesi olarak tanımlanır. Bambaşka varyasyonları olduğundan, dünyada yaygın olarak görülebilen bir hastalık türü olarak gösterilebilir. 

Alerji Nedir?

Alerji, vücuda normal şartlarda zararsız olan maddelere karşı bağışıklık sisteminin aşırı şekilde reaksiyon göstermesidir. Alerjiye meyilli olan bireyler, atopik olarak isimlendirilirler. Kalıtsal özellikler taşıyabildiği gibi açık tenlilerde ve deniz kenarında yaşamış bireylerde görülme olasılıkları diğerlerine göre daha yüksektir. 

Alerji Hastalıkları Nelerdir?

Alerji sadece bir etmene tabi olarak gelişmez. Benzer şekilde bağışıklık sisteminin gösterdiği tepkime maruz kalınan duruma tarafından esas bölgeleri etkileyebilir. 

Göz nezlesi, bu organda alerjik reaksiyon görülmesi durumunda ortaya çıkan hastalıktır. saman nezlesi olarak tanıdık alerjik reaksiyon tekrar alerjik hastalıklar gurubunda yer alır. Astım, alerjik bronşit nedeniyle ortaya çıkabilen bir tepki durumudur. Ürtiker yani cilt bölgesini etkileyen alerjik tepkime, alerjik rahatsızlık gurubunda yer alır. 

Alerji Hastalıkları Tedavisi Nasıl Yapılır?

 Alerji hastalıklarının tedavisi teşhis işleminde daha sonra başlanır. Her bir alerjik tepkime birbirinden bambaşka ve egemen olduğundan, kullanılacak tedavi yöntemleri ayrı olabilir. Ama bazı müşterek çare yöntemlerinin olduğu bilinmelidir.

Alerji hastalıkları tanıdan sonradan değişik ilaçlarla kontrol aşağı tutulabilir. Bu hastalıkların tedavisinde en manâlı adım ise genelde alerjik reaksiyona neden olan maddelerden uzaktan kalmakla olası olabilir. Bunun için bilirkişi hekim hastadan, vücudunda alerjiye niçin olan gıda ve diğer durumları anekdot olmasını ister. Kişinin aldığı notlara tarafından alerjik tepkime gösterdiği maddelerle ilgili belli bir liste ortaya çıkar. Bu listeye uygun bir şekilde rahatsızlığı olan kişi alerji hastalıklarından uzaktan durabilir. 

Alerjik Hastalıklar Adamakıllı İyileşir mi?

Alerji hastalığı tamamiyle kaybolmayan bir rahatsızlıktır. Dağıtılmış ilaçlar ya da öteki yöntemlerle, alerji hastalığı denetim aşağıda tutulabilir. Ama alınan tedbirler ya da kullanılan ilaçlar terkedildiğinde alerjik reaksiyonlar baştan başlar. Çünkü gövde dış ortamda daha önce etkilendiği maddelere karşı sürekli aynı reaksiyonları göstermeye devam eder.

Bundan dolayı alerji hastalığının bütün anlamıyla kaybolması olası değildir fakat yaşam standartlarını iyileştirecek şekilde denetleme altında tutulması mümkündür. Bunun için bilirkişi doktora başvurularak gereken bütün şartlar yerine getirilmeli ve kayıtlı kurallara harfiyen uyulmalıdır.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/alerji-hastaliklari-tedavisi-nasil-yapilir-alerjik-hastaliklar-tamamen-iyilesir-mi-6434211