Arpacık, gözlerde belirtilen nedenlerden dolayı oluşan bir rahatsızlıktır.

 Arpacık Nedir? Niçin Olur?

 Arpacık hastalığı göz bezlerinde oluşan ve çok popüler olan enfeksiyonlar aralarında yer alıyor. Cilt üzerinden dışında dürüst şişlik ve kızarıklık oluşması arpacığın sebepleri arasında yer alıyor. Arpacık hastalığı göz kapaklarının yelken direği kısımlarında yer alan meibomian bezlerinin tutulmasıyla oluşuyor. Yaradılış yeri bazı durumlarda değişiklik gösterebiliyor. Kirpiğin dışarısında veya göz kapağının daha aşağı kısmında oluşabiliyor. Arpacık 1-2 gün geçmesiyle cilt yüzeyinde kendini daha fazla belirlenmiş ediyor. Bu aşamalarda çare sürecinin başlaması, arpacığın daha pozitif kötüye gitmeden iyileştirilmesini sağlıyor. Arpacık göz şeklini çabuk bir şekilde değiştirebiliyor. Gözlerde yaşanan bu durum, gözlerin görmesini engelleyebiliyor.

 Her insanda görülen arpacık türü değiştirme gösterebiliyor. Her arpacığın yapısı farklıdır. Gözlerde etkisini gösteren arpacık, kişilerde kaşıntı ve şişlik yaşanmasına neden oluyor. Gözlerin bu duruma gelmesi görme sorununu da beraberinde getiriyor. Gözün üst kısmının çizilmesini önleyen bir yağlı inşa bulunuyor. Bu yağlı yapının salgılanmasını karşılayan bezlerin tıkanması durumunda ortaya arpacık çıkıyor. Arpacık gözlerde kendini emin belirtilerle göstermeye başlar. Bu durumlarda hastaneye gidilmesi arpacığın daha büyük hasarlar vermesini engelleyecektir.

 Göz Kapağının İçinde Çıkan Beyaz Nokta (Arpacık) Nasıl Tedavi Edilir?

 Gözlerde görülen arpacık sorununun nasıl çare edileceği de merak edilen bir konu oluyor. Bu sorunu kısa zaman içinde çözmek isteyen ahali, ne yapacağı konusunda incelemeler yapıyor. Arpacığın hızlı bir şekilde iyileşmesi için göz hijyeninin iyi yapılması gerekiyor. Göz temizliği arpacık sorunu için önemli bir etkendir.

 Bilirkişi doktorlar vereceği damla ve kremlerle bu durumun kısa süre içinde giderilmesini sağlar. Tedavi olarak çoğunlukla krem ya da damla tercih edilir. Bunun yanına gözlerin temiz tutulması da, arpacığın kısa sürede kaybolmasını sağlar.

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/arpacik-nedir-neden-olur-goz-kapaginin-icinde-cikan-beyaz-nokta-arpacik-nasil-tedavi-edilir-6436667