ABONE OL

Sofraların vazgeçilmezi olan zeytinin, bütün bir antioksidan kaynağı olduğunu biliyor muydunuz? Cildin güneş ışınları ve hava kirliliği gibi olumsuz etmenlerden arınmasını karşılayan zeytin, cildin nemini artırarak, buruşukluk görünümünün ve solgunluğunun azalmasına da muavin oluyor.

Zeytini sağlık için fazla daha kıymetli ışık halkası getiren polifenolün, cilde olan faydaları, geçmişten günümüze popülaritesini koruyor.

Yüksek polifenollü zeytin ekstresindeki A, D, E ve K vitaminleri ile cildi besliyor ve dinç bir görünüme kavuşturuyor.

Yapılan çalışmalar polifenollerin sebore, sedef hastalığı, termal ve radyasyon yanıkları ve diğer cilt iltihabı türleri için kullanıldığını öne sürüyor.

Hem kontak dermatit, bilhassa çocuk bezi bölgesi dermatiti, atopik dermatit, kseroz, şiddetli el ve bacak egzaması dahil olmak üzere egzama, rozasea gibi cilt hasarlarını çare etmek için de topikal olarak uygulanabiliyor.

Yaşlanma, kalıtımsal zeminde ilerleyen ve bununla birlikte çevresel faktörlerin de etkisiyle meydana gelen yapısal ve işlevsel değişimlerin toplamıdır.

Doğal bir antioksidan olan polifenol, vücuttaki gözenekli olan hasarını engelleyebilen madde olarak öne çıkmakla birlikte protein, nükleik asit ve lipidlerin yapısını bozan bağımsızlık radikalleri etkisiz ışık halkası getirerek yaşlanmayı yavaşlatmaya yardım olur.

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Zühtü Demir, yüksek polifenol taşıyan zeytinyağı ve ekstrelerin uyumlu kullanımının deri problemlerine karşı yardım olabileceğini ve yaşlanma belirtilerini tersine çevirmeye tezgâhtar olabileceğini dile getirdi.

Zeytin ekstresindeki polifenollerin cilt sağlığı üzerinde etkileri nelerdir

Zeytin ekstresindeki polifenollerin deri sağlığı üstünde etkileri nelerdir?

Polifenol bakımından zengin bileşenlerin tüketilmesinin ve uyumlu kullanımının cildimizin oksidatif strese karşısında doğal savunmasını iyileştirmeye yardımcı olduğu bilinmektedir. Hem yapılan çeşitli çalışmalar, polifenolun deri yaşlanmasını önlediğini ve cilt kanserini önleyebileceğini göstermektedir.

Cildinizde polifenol kullanmanın cilt kanserinden korunmada etkili olabileceği düşünülmektedir. bunun dışında, yüksek polifenol içeren zeytinyağı ve ekstrelerin ahenkli kullanımı cildinizi güneş hasarlarından koruyabilir ve güneş lekeleri, ince çizgiler ve kırışıklıklar gibi yaşlanma belirtilerini tersine çevirmeye muavin olur.

Polifenoller yaşlanmayı yavaşlatmaya nasıl bir destek sağlıyor

Polifenoller yaşlanmayı yavaşlatmaya nasıl bir destek sağlıyor?

Polifenollerin cilt sağlığı ve güzelliğine olan pozitif yönde etkilerinden nedeniyle yaşlanma karşıtı bakım kremleri ve güya ürünlerde de temel bir madde olarak kullanılır.

Zeytin ekstresi içinde yüksek oranda polifenol bulundurur ve jurnal düzenli kullanımının cildiniz için birçok artıları olacaktır. Bu etkilerden en önemlilerinden birisi de fenolik bileşenlerin anti-aging üzerindeki fazla yönde etkileridir.

Buna ilave olarak, zeytin ekstrelerinde polifenollerin haricen, yüksek oranlarda A, D, E ve K vitaminleri bulunur. Bunlar cildin ihtiyacı olan vitaminlerdir ve cildi daha parlak ve dinç görünüme kavuşturur.

En iyi etkiyi almak için zeytin ekstresini nasıl tüketmeliyiz

En iyi etkiyi almak için zeytin ekstresini nasıl tüketmeliyiz?

Yüksek fenolik bileşen içeren zeytin ekstresini düzenli olarak sabahları aç karnına, polifenol miktarına göre bir nehir kaşığı ya da tatlı kaşığı tüketmek, cildinizi besler ve oluşabilecek çoğu rahatsızlığa karşısında korur.

Ayrıca, gece yatmadan önce yüzünüz veya cildinizde gereklilik duyduğunuz bölgelere uygulamanız, cildinizin sağlığı ve güzelliği açısından önemlidir. Ben de her gün zeytin ekstresi kullanıyorum.

Kaynak: www.milliyet.com.tr