1.Besleyiciliği çok yüksektirABONE OL

1.Besleyiciliği fazla yüksektir

Ayva; büyük bir perhiz lifi, antioksidan, vitamin ve mineral kaynağıdır. Çok yüksek bir C vitamini oranına sahiptir. aynı zamanda iyi bir demir, potasyum, kalsiyum bakır ve magnezyum kaynağıdır.

100 gramlık bir ayva sıradan 57 kaloridir. Artı kilolarınızı vermeyi düşünüyorsanız veya kışın vücudunuzu korumaya çalışıyorsanız bu meyve diyetinize bir katkı yapar.

Ilave olarak spor tutkunuysanız bu meyvenin sağladığı sağlıklı vitaminler ve karbonhidratlar, antrenman diyetinizi tamamlayabilir.

2.Güçlü antioksidanlar içerir

2.Güçlü antioksidanlar içerir

Ayva ilgili faydaların birçok, meyvenin zengin antioksidan tedarikine bağlıdır. Antioksidanlar metabolik stresi azaltır, iltihaplanmayı azaltır ve hücreleri hasarlara aleyhinde korur.

Ayvanın içindeki antioksidanlar yürek hastalığı gibi kronik hastalıklara karşı da koruma sağlar.

3.Hamileliğin neden olduğu mide bulantısını yönetmeye yardımcı olur

3.Hamileliğin neden olduğu mide bulantısını yönetmeye tezgâhtar olur

Gebelik sırasında en sık görülen semptomlardan bazıları mide bulantısı ve kusmadır. Çalışmalar ayvaların bu semptomları azaltmaya asistan olabileceğini gösteriyor.

4.Sindirim sorunlarını hafifletir

4.Sindirim sorunlarını hafifletir

Ayvalar, geleneksel tıpta ve halk müziği tıbbında dağıtılmış sindirim bozukluklarının tedavisinde uzun süredir kullanılmaktadır.

Ayva özü bağırsak dokusunu ülseratif kolit gibi iltihaplı bağırsak hastalıklarına yan hasarlara karşı korur.

5.Göz sağlığına iyi gelir

5.Göz sağlığına iyi kazanç

Ayva, görme ve netliği iyileştirmenin yanı sıra daha önemli göz hastalıklarından etkilenme riskini azaltmanıza yardımcı olabilir.

Ayvanın içindeki antioksidanlar bunun esas sorumlusuyken meyve aynı zamanda B1, B3, B6, kalsiyum, potasyum, çinko, folat gibi göz sağlığımızı koruyabildiği kanıtlanmış bazı esas vitamin ve bileşikler bakımından fantastik derecede zengindir.

6.Kolesterolü dengeler

6.Kolesterolü dengeler

Ayva, doğal çözünür lifler bakımından zengindir ve en ince ayrıntısına kadar kolesterolsüzdür! Bu da yüksek kolesterolden felakete uğramış kişilerin jurnal diyetlerine hiçbir bağlı etkisi olmaksızın eklenebileceği anlamına kazanç. Düzenli olarak ayva yemek yemek, kalp sağlığının yüksek standartlarını korumak için çok yardımcı görülmüştür.

7.Antiviral özelliklere sahiptir

7.Antiviral özelliklere sahiptir

Ayvanın antioksidan ve antienflamatuvar faydalarının yanı sıra antiviral özellikleri, soğuk algınlığı, mevsimsel grip ve yarı viral patojenlerle savaşmada da oldukça yardımsever olduğu kanıtlanmıştır.

8.Bağışıklığı destekler

8.Bağışıklığı destekler

Tek bir ayva, dinç ve işleyen bir bağışıklık sistemi için zorunlu olan C vitamini için günlük alınması gereken değerin yüzde 25'ini içerir.

9.Asit reflü (gastroözofageal reflü) şikayetlerini azaltır

9.Asit reflü (gastroözofageal reflü) şikayetlerini azaltır

Ayva şurubu, asit reflü olarak tanıdık gastroözofageal reflü hastalığının yol açtığı şikâyetleri yönetmeye tezgâhtar olabilmektedir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/ayvayi-alisveris-listenize-eklemeniz-icin-9-saglikli-neden-6412057