Vücudunu bütün yükünü çeken bacaklarda çok sık görülen bir rahatsızlıktır. Hatta bazen bacaklarda kaşıntı önemli boyutlara ulaşarak gece uykusuzluğa neden olabilir. Bacaklarda kaşıntıya niçin olan en büyük neden deri kuruluğu olsa da bacaklarda kaşıntı, bununla beraber diğer böylece fazla hastalığın da habercisi olabilir.

 Bacaklarda Kaşıntı ve Kabartı Nasıl Geçer?

 Bacaklar, vücudun en çok kuruyan bölgeleri aralarında yer alır. böylece sentetik naylon kıyafetler ve çorapların lastikleri bacaklarda kaşıntıya yol açabilir. bununla birlikte vücudun fazla sık kurutucu sabunlar ile yıkanması, uzun süre klimaya maruz kalmak, uzun süre oturmak gibi nedenler bacaklarda kaşıntı ve kabarıklığa neden olabilir. bu nedenle bacaklara jurnal veya haftalık bakımlar kullanmak ile bacaklarda kuruluğa ve pullanmaya çözüm olabilir. Menopoz ile birlikte ilerleyen yaşlarda kuruluk daha ciddi boyutlara ulaşacağı için günlük bakım ihmal edilmemelidir. Geçmeyen kuru kaşıntılar için dermatologlardan takviye alabilirsiniz.

 Bacaklarda Kaşıntı Neyin Habercisidir?

Bacaklarda kaşıntı sedef, egzama, ürtiker, kıl dönmesi, yosun, mantar enfeksiyonu, kılcal damar artışı gibi o kadar çok hastalığın habercisi olabilir. Kaşınmak ise, bu hastalıkların alevlenmesine neden olur. Bu gibi durumlarda dermatologların uygulayacağı test ve tedavilere uyulması gerekir.

Kızarıklık ve kabarıklıklarla birlikte meydana gelen bacak arası kaşıntılarının temel nedeni, mantar enfeksiyonudur. Mantar, o kadar fazla cilt hastalığı ile karıştırılabilir.

 Aralıksız ayakta duran ya da oturarak çalışan şahısların bacaklarında oluşan şişme ve kılcal damar artışına emrindeki olarak istemsiz kaşıntılar niçin olur. Gün içinde yapılan yürüyüşlerde kısa molalar verilmesi kaşıntının azalmasına tezgâhtar olur.

Önemli kan hastalıkları, şeker, karaciğer gibi hastalıklar kaşıntının daha az olduğu ciddi hastalıklardır.

Alerjik Kaşıntıya Ne İyi Gelir?

 Yapılan tetkikler sonucunda kaşıntının alerjiye yan olduğu saptama edildiği süre alerji semptomlarını azaltmaya yardımcı olan antihistaminik ilaçlar kullanılabilir. Bu ilaçlar uyku yaptığı için gece yatmadan kullanılması önerilir. Alerjik durumlarda kaşıntı yalnızca bir bölgede yoğunlaşmış ise, o noktada yara oluşabilir ve doktor gerekli gördüğü takdirde hap, merhem ve losyon reçetelendirebilir. Hekimin uyguladığı tedavi sonucunda da kaşıntılarda büyük ölçüde azalma görülür.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/bacaklarda-kasinti-neden-olur-bacaklarda-kasinti-ve-kabarma-nasil-gecer-6433788