Gözler yüzün en dikkati çeken alımlılık ögeleridir. Çekik göz ve kalkık kaşlar yani badem göz şekli ise daima en ideal güzellik kriterleri aralarında yer alır. Çoğu kadının sahip olmayı hayal ettiği estetik bir dış görünüş sağlar.

Gelişen tıp doğru görünür bir iz oluşmadan badem göz şekli estetik cerrahinin sunduğu imkanlarla oldukça başarılı bir şekilde uygulanabilmektedir.

Badem göz şekli nasıl uygulanır?

Badem göz şekli sıradan 2,5 saat süren bir operasyonla genel uyuşturma altında uygulanmaktadır. Endoskopik teknikler ile saçlı derinin içinden açılan 0,5 milimetrelik minimal kesiler ile ameliyat gerçekleştirilir. İzler saçlı derinin içine gizlendiği için görünür olmaz. Minimal kesilerin içinden endoskopik teknikler ile göz ve kaş şekilleri istenen pozisyona ve şekle kavuşturulur. Operasyonun hemen gerisinde badem göz şekli anında ortaya çıkar.

Badem göz ameliyatı minimal invaziv bir operasyon olduğu için iyileşme süreci epeyce seri ve zahmetsizdir. Saçlı derinin içindeki minimal kesiler ortalama 1 hafta içinde iyileşir. Bu vakit hastanın cilt kalitesine ve hayat şekline göre değiştirme gösterebilir. Bu süre içinde doktorun verdiği talimatlara iyice düzen sağlanmalıdır.

Ameliyattan önce kan sulandırıcı ilaç kullanılmaması, içki ve sigaradan uzaktan durulması fazla önemlidir. Birkaç hafta boyunca ağır çalışma yapılmaması tavsiye edilir.

Badem göz estetiği hastanın ihtiyacına kadar göz, kaş ve yanak estetikleri ile birleştirilebilir. Kombine estetik operasyonları ile benzer operasyondan hastanın birdenbire artı estetik sorunu çare edilebilir. Bu sayede daha estetik bir görünüme kavuşulabilir.

Badem göz estetiği hakkında daha pozitif veri elde etmek için alanında bilirkişi bir estetik cerraha başvurulması gerekir.

Badem gözlerle çekici bakışlar

Op. Dr. Ufuk Askeroğlu

Kaynak: www.milliyet.com.tr