Bamya kürü öyle fazla kişi göre kullanılan ve oldukça önemli bir tanımlama olarak bilinmektedir. Bugün en sağlıklı vücutlara ulaşabilmek için yapılan kürlerin başında bamya kürü bulunmaktadır.

 Bamya Tohumu Kürü Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdir?

 Bamya tohumu kürünün yapılması için başlangıçta yarım avuç dolusu bamya bulunması gerekir. Devamında bir tedarik bamyayı bir tahta kaşık yardımı ile ezilmesi gerekir. Devamında içine bir arz sıcak su katılarak pür yapısı elde edilir. Devamında bu kür bireyler tarafında nemlendirilmek isteyen yerlere sürülebilmektedir. Son yıllarda öyle çok kişi tarafına kullanılan bu kür baştan sona epeyce yerinde bir yüz elde edilmektedir.

 Bamya tohumu sade tüketildiği taktirde hazmı kolaylaştırmaktadır. Bu sayede daha olumlu ve sağlıklı sonuçlar ile karşılaşılabilmektedir. Bamya tohumlarının birkaç tanesinin yutulması ile birlikte mide ve bağırsaklar temizlenmektedir. Minik bir miktarının deha yenilmesi ile epeyce dinç ve fit bir vücuda kavuşmak mümkündür.

 Bamya Kürü Nasıl Kullanılır?

 Bamya kürünün yapılması için ilk olarak epeyce ılık su içinde yıkanılması gerekir. Devamında en önemli şey bireylerin daha dinç olabilmesi için bu kürü uygulama talimatı olmaktadır. Kürün daha da fazla işe yaraması için ilk olarak yüzün ılık su ile yıkanması gerekir. Devamında yüz titiz olarak kurulanmalıdır. Devamında bireyler bir tahta kaşık veya ayrıntılarıyla yıkanmış ve pak olduklarına inanılan elleri ile yüze sürülebilmektedir.

 Bu sürme esnasından daha sonra yüzün her bir noktası veya sorunlu yerlere yetişmesi için titiz kullanılmalıdır. Devamında en önemli şey yüzün üstünü bir bez yardımı ile kapatılması gerekir. Bu noktadan daha sonra bir on dakika değin bekletilip yüz soğuk su ile yakmamalıdır. Bamya küründen sonra soğuk su kullanılmasının birkaç nedeni bulunmaktadır. Kılcal damarlar kapatılarak her yerde siyah nokta oluşumunu engellenmesinin sağlanmasıdır.

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/bamya-tohumu-kuru-nasil-yapilir-faydalari-nelerdir-bamya-kuru-nasil-kullanilir-6436656