Belediye Emekliler Evinde, Türk Berat ve Marka Kurumu göre tescillenen Ağda tatlısı, Bartın tatlı böreği, Bartın beyaz baklavası, Bartın kabak burma tatlısı, Bartın incir dondurma tatlısı ve Bartın pirinçli mantısı tanıtıldı.

Bartın mutfağının coğrafi işaretlerle tescillenen yemekleri tanıtıldı

Kentin yemek yemek kültürünü ön plana hariç tutmak için tescil işlemlerinin 3 yıl sürdüğünü söyleyen Belediye Başkanı Cemal Akın, Bundan sonraki süreçte de Pumpum çorbası, Bartın tarhanası, Bartın Ispıt yemeği, maydanoz dolması, Halışka, katı yoğurtlu kulaklı makarna, Bartın gözlemesi ve Şapşap köfte gibi şehrimize has olan yemeklerimiz için başvuruda bulunacağız.

Bartın Belediyesi olarak şehrimizin mutfağına sahip çıkma noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Bartınımızın değerlerinin markalaşması bizler için fazla manâlı.

Bartın mutfağının coğrafi işaretlerle tescillenen yemekleri tanıtıldı

Geleneksel tatlı ve yemeklerimizin korunması ve unutulmaması adına kayda değer bir çalışma oldu. Bu yöresel lezzetlerin tescillenmesi şehrimizin kültürünün ve yemeklerinin duyurulmasına da büyük bir katkı sağlayacaktır.  Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyor, uğurlu uğurlu olmasını diliyorum. diye konuştu.

 

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr