Bayram öncesinde yapılması gereken bazı hazırlıkları planlı bir şekilde yaparak bu süreci daha pratik bir şekilde geçirebilirsiniz. Sıkıcı ve zamanla yarışacağınız yöntemlerden ziyade içten adımları takip ederek bayram öncesi hazırlıklarınızı kolaylıkla yapabilirsiniz.

Bayram öncesinde yapılan hazırlıklar

Planlama

Tüm alanları kayıtlı bir temizlik sırasına koymanız, temizleme yapacağınız vakit daha planlı olabilmenizi sağlar ve işiniz kolaylaşır. Temizledikten daha sonra girmeyeceğiniz ve dağılmayacak olan alanları ön sıraya almalısınız.

Yatak odası ve egzersiz odaları temizliğe başlanacak birincil alanlar arasında yer alıyor olabilir. Banyolar ise genel olarak en son yer olmalıdır. Bu sırada halılarınızı da yakın tarihlerde yıkatmadıysanız bayram öncesinde yıkatabilirsiniz.

Temizleme ürünlerini de denetleme etmeli ve eksikleri satın almalısınız. Doğal temizleyiciler tamamen doğayı ve bütçenizi koruyabileceğinizi unutmamalısınız. İhtiyaç duyabileceğiniz kadar araç gereç alarak hazırlıklara başlayabilirsiniz.

Odaları Derlemek

Öncelikle odalardaki tül ve perdeleri çıkararak yıkamayı deneyebilirsiniz. sonradan camları temizleyebilirsiniz. Mobilya ve beyaz eşyaları çekerek arka kısımlarını ve altlarını temizlemeyi de unutmamalısınız.

Toz alma işlemi bayram hazırlıklarında her zamankinden daha uzun sürebilir. Bayram hazırlığı yaparken yalnızca mobilyaların dış kısmını değil, iç kısmını da temizlemelisiniz. Toz alma işlemini tamamladıktan sonra genel olarak bütün alanları bir kere daha süpürerek zeminleri silmeye başlayabilirsiniz.

Mutfak Temizliği

Odaları temizledikten daha sonra mutfağa geçebilirsiniz. Bunun için birincil etapta cam temizliğiyle başlayabilirsiniz. Mutfak temizliğine tezgahları temizleyerek devam edebilirsiniz. Tezgahı da tamamladıktan sonradan buzdolabı ve fırın gibi beyaz eşyaları temizlemeye başlayabilirsiniz.

Tezgah, duvar seramikleri ve ocağı tamamladıktan daha sonra süpürme ve silme işlemini itinalı bir şekilde yapmalısınız.

Banyo Temizliği

Bayram öncesi yapılan hazırlıklar aralarında banyo temizliği de yer alır. Banyo temizliğine dolaplardan başlayabilir sonradan klozet, lavabo ve duş kabini ile zemini temizleyerek devam edebilirsiniz.

İhtiyaçlarınızdan artı temizleme ürünü kullanmanız, özellikle çamaşır suyu ve tuz ruhu gibi kimyasal içerikli ürünleri seçim etmeniz solunum yolu problemlerine yol açabilir. Bayram öncesinde yapılacak hazırlıklar için avantajlı duruma geçebilmek ve zamandan tasarruf almak istiyorsanız profesyonel yardım de alabilirsiniz. Örneğin, Ankara ev temizliği firmalarını inceleyerek ihtiyaçlarınıza karşılık verebilecek hizmetleri alabilirsiniz.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/bayram-oncesinde-yapilan-hazirliklar.html