Bebeklerde ve çocuklarda alerji belirtileri ve şiddeti çeşitlilik göstermektedir. Bebeklerde ve çocuklarda alerji belirtileri burun tıkanıklığı, hışıltılı solunum ve öksürük atakları ile kendini gösterir. 

Bebeklerde ve çocuklarda alerji belirtileri nelerdir?

Bebeklerde ve çocuklarda gıda alerjisinde beslenme tüketildiğinde ve ya pişirildiğinde kokusundan dahi alerjik reaksiyonlar görülebilir. Bu alerjilerde deride kırmızı döküntü, öksürük, burun akıntısı ve tıkanma biçiminde belirtiler görülür. bununla beraber bebeklerde ve çocuklarda da gözlerde kızarıklık ile kaşıntı, öksürük, kusma, kabızlık ve ishal gibi belirtiler ortaya çıktığında bu alerji belirtileri olabilir.

aynı zamanda bebeklerde ve çocuklarda gıda alerjilerinden kaynaklanan dudaklarda morarmalar da görülebilir. Bu belirtiler görüldüğü anda mutlaka bir doktora gitmek gerekir.

Alerji nasıl anlaşılabilir?

Bebeklerde ve çocuklarda, tüketilen besinlerden sonra anormal durumlar ortaya çıktığında dikkatli olmak gerekir. Bilhassa süt, yer fıstığı, fındık gibi besinler tüketildikten sonradan öksürük, deride döküntü, burun tıkanıklığı şeklinde belirtiler ortaya çıkıyor ise mutlaka bir doktora gidilmelidir. 

Hastanede doktor kontrolünde alerji testleri yapılarak bebeğin ve ya çocuğun nelere alerjisi olduğu da anlaşılması mümkün. Alerji testi bebeklik çağından itibaren her yaş grubuna rahatlıkla uygulanabilir. Bu alerji testleri kan ve ya cilt üzerinden yapılır. Alerji uzmanı tarafından yapılan bu testler esnasında ani bulgular da oluşabilir. 

Bebeklerde ve çocuklarda neler alerjiye yol açar?

Bebeklerde ve çocuklarda besin alerjileri fazla fazla görülmektedir. Bunun yanı sıra çiçek tozu ve tüye aleyhinde da alerji oluşabilir. Besinler arasında yer fıstığı, fındık, yumurta, inek sütü, buğday, soya, susam ve hazırlanmış gıdalar çoğunlukla alerjiler oluşturabilir. O nedenle yapılan alerji testi sonucunda bebeklerin ve çocukların neye aleyhinde alerjisi olduğu da daha net anlaşılacaktır. Buna göre belirlemeler yapılmalıdır.

Bahar alerjisi ve çiçek tozu alerjisi nedir, nasıl oluşur?

Bahar aylarının gelmesi ile birlikte tabiatta polenler ortaya çıkmaya başlar. Polenler genellikle ahali için alerjiye niçin olmaktadır. Polen alerjisi ilerledikçe alerjik rinit, göz alerjisi ve astım halini alır. Bilhassa fazla sık aksırma, burun tıkanıklığı, favori yaşarma ve nefes darlığı da bu alerjinin belirtileri arasında yer alır. Bebeklerde ve çocuklarda da bu alerjinin varlığı tespit edildikten sonra uygun bir tedavi yöntemi uygulanmalıdır.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/bebeklerde-ve-cocuklarda-alerji-belirtileri-nelerdir-alerji-nasil-anlasilir-6410879