Özellikle beyaz kıyafetleri yıkarken araya renklerin karışmaması en manâlı husustur. Somurtkan takdirde bu şart geri dönülemeyecek bir hata yaratabilir. O yüzden renklileri ayırmak suretiyle beyazları bir araya getirerek yıkayıp temizlemek en doğru tercihtir. Bağlı bunu yaparken beyazlar özel derece ile özel programı altına yıkanmalıdır.

Beyazlar Kaç Derecede, Hangi Programla Nasıl Yıkanır?

Beyaz kıyafetler emin bir derece ve emin bir program aşağı yıkanır. Özellikle beyazlar kirleri daha fazla gösterdiği için çoğunlukla 60 derecede yıkama büyük bir öneme sahiptir. Tabii laf konusu İpek bluz ve benzeri kıyafetler olduğu vakit 60 derecede yıkayıp temizlemek mümkün olmaz. Bu sebepten nedeniyle giysileri yıkamadan önce yıkama talimatı okumak en kayda değer husustur. Ama genel itibariyle beyazları 60 derecede yıkamak tertemiz ve rengini koruyarak kullanım imkanı verir.

Laf konusu lekeler olduğu zaman beyazlar üzerinden dışında tutmak için bir ıspatula kullanılabilir. daha sonra soğuk suda bekletmek ve üstüne özel bir değişken deterjan dökmek kirin iyice çıkmasına olanak verir. sonra her zamanki beyazlar için ele alınan program dahilinde bütün leke çeşitleri bakımlı bir şekilde yıkanabilir.

İpekli bir kumaş olmadığı sürece beyazları 50 veya 60 derecede yıkamak mümkün. aynı zamanda sentetik, pamuklu veya yünlü programlardan birini tercih etmek suretiyle beyazlar rahatlıkla yıkanabilir. Bu Nedenle beyazların rengi solmadan rahatlıkla birincil günkü gibi ve tertemiz şekilde kıyafetleri uygulamak mümkün olur. Natürel kıyafetlerin üzerindeki yıkama prosedürlerinde tabi olarak da bir seçim gerçekleştirmek muhtemel.

Kaynak: www.milliyet.com.tr